actueel

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw
actueel · 15. juni 2024
Hooi is een cruciaal product in de landbouw, dat dient als een belangrijke voedingsbron voor vee tijdens de wintermaanden en in perioden van schaarste. De productie van hooi is een proces dat zorgvuldige planning en timing vereist om kwalitatief hoogwaardig voer te produceren.

Hoe ontstaan files?
actueel · 25. september 2023
Files, ook wel verkeersopstoppingen genoemd, worden veroorzaakt door een combinatie van factoren. Wanneer de vakanties eindigen en iedereen weer aan het werk gaat dan wordt vertraging op de weg weer een populair gesprek bij de koffieautomaat. Het fenomeen files is complex en wordt beïnvloed door menselijk gedrag, wegomstandigheden en verkeersmanagement.

Slaap regressie bij baby's zorgwekkend
actueel · 09. december 2022
Slaap regressie onder baby's neemt zorgwekkend toe. Stel je voor: je baby kan plotseling niet in slaap vallen of heeft moeite om in slaap te blijven. In beginsel vervelend, maar het hoort erbij.

Omgekeerde vlag, de betekenis
actueel · 09. september 2022
De omgekeerde vlag, het lijkt een nieuw fenomeen. Waar komt het vandaan en waarom wordt het gebruikt? In Nederland prijkt het rood – wit - blauw in vlaggenmasten en aan gevels.

Draag je steentje bij aan een beter milieu
actueel · 17. november 2021
Wat als je nou eens het milieu zou kunnen verbeteren en er ook nog geld mee kan verdienen? Het kan en is bovendien heel gemakkelijk. Er zit namelijk veel geld verborgen in oude metalen.

De wereldklok: hoe laat is het?
actueel · 08. juli 2021
Op de wereld is niet in elk land dezelfde tijd. Dat zou ook raar zijn, want als het bij ons in Nederland dag is dan is het aan de andere kant van de wereld nacht. Alle landen daartussen hebben dus een andere tijd nodig om een logische dagindeling te hebben. Daarom wordt gewerkt met tijdzones, waardoor het stapsgewijs met andere tijden wordt gewerkt.

Drie nieuwe Michelinsterren
actueel · 01. maart 2021
Het nieuws over de Michelinsterren galmde al even door de de top van de Nederlandse gastronomie: de nieuwe sterren zijn bekend! Drie restaurants van Les Patrons Cuisiniers zijn door Michelin beloond; waardoor alle 22 chefs van het culinaire genootschap nu een Michelinster dragen. Complimenten!

actueel · 12. augustus 2020
Peter R. de Vries, iedereen kent hem. Als je aan iemand zou vragen of hij/zij Peter de Vries (dus zonder de kenmerkende R) kent, dan zullen veel mensen je vragend aankijken. Het is zo’n veelvoorkomende naam dat de toevoeging van de R een welkome toevoeging is.

actueel · 20. maart 2020
Het coronavirus verspreidt zich als een olievlek over de wereld. Vooral veel westerse landen worden zwaar getroffen. Dit komt waarschijnlijk, omdat inwoners van deze landen de mogelijkheden hebben om veel te reizen.

actueel · 09. november 2019
Urineverlies is, zeker in het begin, heel naar. Het is daarom ook goed voor te stellen dat je je online verdiept in de oorzaken van urineverlies en hoe je dat het beste kan verhelpen. In dit artikel lees je daarom wat de oorzaken van incontinentie zijn en wat je tegen urineverlies kan doen.

Meer weergeven