tech

Crypto: de eeuwige strijd tussen Bitcoin en Ethereum
tech · 02. mei 2024
In de wereld van cryptocurrencies zijn Bitcoin en Ethereum ongetwijfeld de twee grootmachten die de meeste aandacht trekken. In de belangrijkste ranking, te weten Coin Market Cap, zijn ze de all-time nummers 1 en 2.

Het AI-softwaretijdperk: de opkomst van intelligente systemen
tech · 23. juli 2023
In de afgelopen decennia hebben we een revolutionaire verschuiving in het technologische landschap gezien. Kunstmatige intelligentie (AI)

Hergebruik ICT-middelen, hoe doe je dat?
tech · 12. september 2022
Tegenwoordig heeft bijna iedereen een laptop. Vaste computers verdwijnen steeds meer uit het kantoorbeeld en ook thuis is een PC steeds minder te zien.

Circulaire ICT zorgt voor kostenreductie bij inkopende organisaties
tech · 08. december 2021
Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderdeel van ons leven. Daarom is duurzaamheid ook niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. Waar vroeger bijna niemand in de cloud werkte is dat nu wel anders. Bijna de helft van alle bedrijven werkt al helemaal of gedeeltelijk in de cloud.

Wat is RFID?
tech · 10. juli 2021
RFID is belangrijk voor logistieke processen, maar kent ook een onveilige kant. Wat is RFID, wat kunnen we ermee en in welke gevallen vormt het een risico? Om de juiste keuzes te maken is het belangrijk om de achtergrond te kennen. RFID is een technologie die wordt gebruikt voor het identificeren, lezen en verwerken van informatie. Het is een afkorting die staat voor Radio Frequency Identification. Door het gebruik van radiogolven wordt het mogelijk om draadloos informatie uit te lezen en te...

tech · 18. januari 2020
E5 of E10? Sinds de wijziging van de benamingen aan de benzinepomp is er veel te doen over dit onderwerp. Er is ophef of het verhoogde ethanol-gehalte in de E10-brandstof schadelijk is voor je voertuig. Hoe zit dat nu eigenlijk. E10 is de vervanger van Euro 95 en dus is het logisch dat consumenten ‘blindelings’ overgaan op deze nieuwe brandstof. Is dat wel verstandig?

tech · 23. november 2019
Ben je niet zo handig met mobieltjes? Of ben je simpelweg benieuwd hoe je online een prepaid simkaart bestelt? Het is goed voor te stellen dat je bang bent dat je je geld kwijt raakt, doordat je weinig of geen ervaring hebt met het online bestellen van een prepaid simkaart. Hieronder staat daarom stapsgewijs beschreven hoe je een prepaid simkaart bestelt.

tech · 11. juli 2019
Libra, de nieuwe altcoin van Facebook, heeft de aandacht van centrale overheden en banken. Men maakt zich zorgen. Terecht of een storm in een glas water? Hoe dan ook, cryptocoins hebben zich gesetteld in het internationale betalingsverkeer en daar gaat Facebook nu ook een rol in spelen.

tech · 09. juni 2019
Heb je een abonnement voor internet en/of televisie en wil je dit ook in het buitenland kunnen gebruiken? Tegenwoordig kan dat ook buiten de Nederlandse landsgrenzen. Dit is ideaal als je op vakantie gaat en TV wilt kijken zoals je thuis gewend bent of wilt kunnen internetten met je 4G bundel. De tijd dat je met veel pijn en moeite BVN kon kijken is voorbij!