· 

Drie nieuwe Michelinsterren

Het nieuws over de Michelinsterren galmde al even door de de top van de Nederlandse gastronomie: de nieuwe sterren zijn bekend! Drie restaurants van Les Patrons Cuisiniers zijn door Michelin beloond; waardoor alle 22 chefs van het culinaire genootschap nu een Michelinster dragen. Complimenten!

 

Drie nieuwe Michelinsterren

Eerste ster voor Daalder en Meliefste

Ook Dennis Huwaë en Thijs Meliefste, beiden beloond met een eerste ster, kunnen hun geluk niet op. “Deze ster is een grote beloning voor ons werk van de afgelopen vijf jaar, we hebben er al vanaf het begin in geloofd”, reageert Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam. Thijs Meliefste wordt al jarenlang getipt voor een ster met zijn Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk. Vanaf vandaag mag hij zijn ster voeren, “het wachten en doorzetten is beloond”, vertelt Meliefste.

Gastvrouw en sommelier van het jaar

Naast de drie nieuwe Michelinsterren kregen de restaurants van Les Patrons Cuisiniers nog twee andere titels toebedeeld. Cindy Borger van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn werd door Michelin uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar. Een kroon op haar werk als het gezicht aan de voorkant van het restaurant. Edgaras Razminas van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen werd Sommelier van het Jaar. Razminas heeft al meerdere awards op zijn naam staan, maar de benoeming door Michelin is een hoogtepunt in zijn carrière.

Grote beloning voor Les Patrons Cuisiniers

Frank Visser, voorzitter van Les Patrons Cuisiniers, laat weten zeer trots te zijn op zijn mannen en op Cindy en Edgaras. Hij volgde de ceremonie met een zeer beperkt aantal gasten in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Visser: “Het is een grote beloning van Michelin voor Les Patrons Cuisiniers. Ik ben ben ongelooflijk trots op deze prestatie. We kunnen niet wachten om onze gasten weer te ontvangen in de mooie restaurants van Les Patrons Cuisiniers”.

Reactie schrijven

Commentaren: 0