· 

Must-have voor kantoormedewerkers: een ergonomische bureaustoel

De coronapandemie heeft het werk van kantoorpersoneel definitief veranderd. Waar veel werkgevers voor de pandemie nog veel medewerkers sommeerden om van 9 tot 5 aanwezig te zijn in het bedrijfspand, hebben nu veel werkgevers ingezien dat thuiswerken niet meer weg te denken is. Het is te zien als een secundaire arbeidsvoorwaarde, maar ook als een gelegenheid om kantoren efficiënter te gebruiken of zelfs de benodigde vierkante meters te beperken. 

 

Een mooie, structurele kostenbesparing voor de werkgever. Zo zullen de energiekosten een stuk lager uitvallen. Daar staat tegenover dat er bij veel mensen thuis een werkplek ingericht moet worden. Langdurig op de keukenstoel zitten is tenslotte geen optie. Een ergonomische bureaustoel is dan zeker aan te raden.

ergonomische bureaustoel

Lichamelijke klachten door werk

Lichamelijke klachten door werk, dan wordt vaak gedacht aan mensen die in de bouw werken, fysiek zwaar werk verrichten of repeterend werk doen. Waar niet snel aan gedacht wordt is aan kantoorpersoneel. De hele dag in dezelfde houding naar het computerscherm kijken, toetsenbord en muis bedienen, langdurig zitten… Het is niet goed voor je gestel en de kans op bijvoorbeeld rugklachten is groot. 

 

“Een ergonomische bureaustoel, die heb ik toch niet nodig?” Dat is wat veel mensen denken. Doe je veel kantoorwerk? De kans is groot dat je, bijvoorbeeld na een lange werkdag of werkweek, vermoeid bent of (lichte) klachten hebt in je nek, rug, schouders, armen of handen. Sommige mensen krijgen hoofdpijn. Dit zijn allemaal signalen dat je lichaam niet in de juiste houding staat tijdens je werk of dat je te lang dezelfde houding hebt aangehouden. 

Ergonomische bureaustoel is het advies

Bovendien, je moet nog door tot je pensioen. Wachten tot het te laat is, dat is geen optie. Een veelgehoorde tip is dat je slechts één rug hebt. Ergonomische klachten zijn lastig te duiden en ook ontzettend moeilijk te herstellen. Waarom wachten, als je schade kunt voorkomen met een ergonomische bureaustoel. Maak het bespreekbaar met je werkgever of neem zelf het initiatief. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0