· 

Genieten is niet vanzelfsprekend

Genieten van het leven is niet altijd even gemakkelijk. Na een hele week werken ben je toe aan wat ontspanning. Even lekker je eigen ding doen. Even lekker bingewatchen, een goed boek lezen, sporten, stappen met vrienden, een uitstapje met gezin of familie, even een rondje rijden in je auto, overuren maken om even lekker te cashen aan het einde van de maand, een biertje of een wijntje open trekken, koken of uit eten, een nieuwe outfit bij elkaar shoppen, een nieuwe aankoop doen om je huis te verfraaien, een vakantie boeken, een stedentrip doen, je kunt het zo gek niet bedenken. 

genieten tips

Synoniemen

Genieten, delicious: dit zijn de synoniemen. Kom je al een beetje in de stemming? 

  • Lovely 
  • Delightful
  • Nice
  • Glorious
  • Delectable
  • Enjoy
  • Fun

 

Met synoniemen is altijd het probleem dat je bij elk synoniem een andere associatie hebt. De zintuigen gaan hun werk doen. Voelen, proeven, ruiken, zien, horen… Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld het synoniem ‘lovely’ of ‘nice’ dan bevinden deze termen zich meer op het sociale vlak. Glorious en delightful zijn wat meer omschrijvingen voor gemoedstoestanden. Enjoy en fun geven meer een omschrijving van plezier. 

 

De letterlijke vertaling van delicious is heerlijk. Die term is helder en duidelijk en staat garant voor een moment van genieten. Synoniemen voor het woord ‘heerlijk’ zijn er in overvloed: aangenaam, bekoorlijk, buitengewoon, emmes, enig, excellent, fijn, genotvol, hemels, lekker, magnifiek, prettig, prima, smakelijk, tevredenstellend, verrukkelijk, voldoening gevend, weldadig, kostelijk, uitmuntend, zalig…

 

 Termen in overvloed! Daden zijn belangrijker dan woorden. Simpel: kies voor de kleine dingen en ga voor alles waar je van kan genieten in het leven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0