· 

Wat is high tack kit?

Als je als doe-het-zelver of bouwvakker naar de sterkste montagelijm op zoek bent, kijk dan niet verder dan de direct hechtende high tack montagekit. High Tack kit is immers specifiek als een veelzijdige lijm ontworpen voor het verlijmen van diverse bouwmaterialen.

 

High Tack kit is de krachtigste montagekit op de markt en hoeft meestal niet geklemd te worden bij het verlijmen. Dit type kit, met een ultra hoge kleefkracht, biedt een sterkere kitverbinding dan die met welke standaard kit dan ook gerealiseerd wordt. Hoewel er kleine verschillen zijn tussen de verschillende merken en types, kan de gemiddelde high tack kit een gewicht tot wel 60 kg/m² dragen!

Meer informatie over high tack kit

High tack kit maakt, met haar uitzonderlijk sterke aanvangshechting, gebruik van hybride technologie (MS Polymeer), waardoor het kwetsbare materialen zoals polystyreen niet beschadigt en het is ook niet corrosief voor metalen.

 

Hoewel high tack kit als vrij stug bekend staat tijdens het aanbrengen, zorgt het absoluut voor een zeer sterke hechting. Bij een webshop met high tack kit zijn nu gelukkig ook moderne high tack lijmen beschikbaar die gemakkelijker te verwerken zijn, zonder dat er heel veel kracht gezet moet worden om de kit uit de koker te krijgen.

 

Het wordt desondanks, vanwege de lage viscositeit, altijd aangeraden om een goede kitspuit te gebruiken.

 

De belangrijkste eigenschappen van high tack kit

 • Zeer hoge aanvangssterkte en snelle opbouw van interne sterkte.
 • Uitstekende hechting op de meeste bouwmaterialen, zelfs op vochtige ondergronden.
 • Vrij van oplosmiddelen en isocyanaten.
 • Uitzonderlijk sterk en blijvend elastisch.
 • Veroorzaakt geen corrosie bij het verlijmen van metalen.
 • Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
 • Bestand tegen UV-straling en weersinvloeden.

Waar wordt high tack voornamelijk voor gebruikt?

Deze zeer veelzijdige lijmkit is bijzonder geschikt voor structurele verlijming in professionele interieur-, plafond- en gevelbouw. De brede inzetbaarheid van high tack kit is grotendeels te danken aan haar uitstekende hechting op vrijwel alle bouwmaterialen. Denk in dit geval aan:

 • De bevestiging van houten en kunststof schroten, ornamenten en lijsten.
 • Het aanbrengen van dorpels, vensterbanken, plinten en afdeklijsten.
 • De installatie van wandbekleding en plafondpanelen.
 • De bevestiging van geluidsisolatieplaten, zoals houtwolcement, mineraalwol en kunststofschuim.
 • Het verlijmen van thermische isolatiematerialen, zoals PIR, PS en PUR.
 • De verlijming van complete bouwelementen in frames, zoals dak- en gevelelementen.
 • De montage en afwerking van kozijnen en frames in bouwconstructies.

 

Hoeveel high tack kit heb je nodig?

Zoals je nu al weet is deze montagekit beresterk en biedt een uitstekende aanvangshechting. High tack kit is meestal wit en kan eenvoudig overschilderd worden. Met een standaard 290 ml kit koker kun je ongeveer 7 meter plint kitten. Het is echter aan te raden om de kit in een zigzagpatroon op de achterkant van een plint aan te brengen.

 

Hoe snel hard high tack kit uit?

Elke fabrikant vermeldt in de technische specificaties van hun kitten veelal een uitharding richtlijn. Dit wordt in de meeste gevallen gemeten bij 23 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 55%. Bij deze standaard temperatuur en luchtvochtigheid zal een high tack kit ongeveer 2 tot 3 mm per 24 uur uitharden.

 

Hoe verwijder je oude high tack kitresten?

 • Verwarm de montagekit met een föhn.
 • Verwijder de kit met een plamuurmes, afsteker, of stanleymes.
 • Slijp de resterende kit weg met een haakse slijptol.

 

High tack kit conclusie

High tack kit is een uiterst veelzijdige montagekit die niet alleen waterbestendig is, maar ook voor een zeer stevige bevestiging zorgt. Deze sterke kit is snel en eenvoudig te gebruiken voor het verlijmen van diverse bouwmaterialen die stevig op hun plaats moeten blijven zitten.

 

Het gebruik van lijmklemmen is niet nodig bij het gebruik van deze kit, en de kitkoker past op een standaard kitpistool. High tack kit is dankzij al haar unieke eigenschappen niet meer weg te denken in de bouw. Maak ook zelf kennis met deze hoogwaardige montagelijm bij je volgende DHZ klus.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0