· 

Wat is linkbuilding en hoe verkrijg je links naar jouw website?

Linkbuilding is een veelgebruikte techniek binnen zoekmachine optimalisatie. Anders gezegd: het vergaren van links wordt ingezet om hogere posities binnen Google te verkrijgen. Linkbuilding is een goede manier om de autoriteit van een website te vergroten. De autoriteit van een website wordt steeds belangrijker bij het scoren van hoge posities in Google. Er zijn een aantal verschillende manieren waarbij je linkbuilding kunt toepassen voor jouw website.

 

Startpagina linkbuilding

Een startpagina is een pagina waar een aantal links zijn verzameld die affiniteit hebben met een bepaald onderwerp. Er zijn bekende startpagina’s als startpagina en startkabel waar veel links worden verzameld. Op startpagina’s moet je goed letten op de autoriteit van de website en of de startpagina geen hoge spamscore heeft. Dat zijn factoren waarop je een startpagina kunt beoordelen of deze geschikt is om een link naar jouw website te plaatsen.

Gastblogs schrijven over jouw website

Een andere veel toegepaste manier voor linkbuilding is het schrijven van gastblogs. Een gastblog is een door jouw geschreven blog die je op een andere website laat plaatsen. In zo’n blog kun je een link naar jouw website opnemen. Zo’n link noem je een anchor. Dat is een tekst die voorzien is van een link naar jouw website. Deze tekst wordt vaak relevant gemaakt aan het onderwerp van het artikel.

Links ruilen met linkpartners

 

Je kunt andere websites benaderen voor een linkruil. Deze websites plaatsen dan een link voor één van jouw websites in ruil voor een link van hun website. Vaak zijn er linkbuilding bureaus die deze vorm van kwalitatieve linkbuilding vaak toepassen. Het is wel belangrijk om ook bij deze linkpartners op de autoriteit van de website te letten. Want aan een link op een website zonder autoriteit heb je niet zoveel. Google is erg streng op het vergaren van links op websites zonder autoriteit.

 

www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0