· 

Draag je steentje bij aan een beter milieu

De klimaattop in Glasgow is groot nieuws en daarin riepen wereldleiders, waaronder onze demissionair Minister-President Mark Rutte, op om nu actie te ondernemen. Het is niet langer een kwestie van vooruit plannen, maar direct aan de slag. Zo kondigden samenstellingen van landen aan te stoppen met grootschalige ontbossing, de uitstoot van het broeikasgas methaan te minimaliseren en de financiering van buitenlandse fossiele projecten stop te zetten. 

 

Het grote doel: een gezonde ‘klimaat huishouding’, beperking van de CO2 uitstoot en het terugdringen van de opwarming van de aarde. De overheid kan dit echter niet alleen. Er wordt een beroep gedaan op alle wereldburgers en natuurlijk ook het bedrijfsleven. Iedereen kan (en moet) op zijn eigen wijze en binnen de eigen mogelijkheden, hoe klein ook, een bijdrage leveren aan het milieu en het inperken van klimaatverandering.

 

 

koper prijs oude metalen

 

Dat kunnen zaken zijn die direct positieve invloed hebben op het klimaat. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen, minder gebruik van fossiele brandstoffen, overstappen op elektrisch rijden, etc. Waar je misschien niet direct aan denkt is het tegengaan van verspilling. Toch is ook dat een ideale manier om je steentje bij te dragen en het heeft zelfs meerdere voordelen:

 

- Er worden minder bruikbare spullen vernietigd.

- Het is goed voor het milieu.

 

- Hergebruik zorgt indirect voor minder uitstoot.

 

Geld verdienen en het milieu helpen

Het kan nog lucratiever, want als je nou eens het milieu zou kunnen verbeteren en er ook nog geld mee kan verdienen? Het kan en is bovendien heel gemakkelijk. Er zit namelijk veel geld verborgen in oude metalen. Denk hierbij aan lood, koper, RVS, zink, aluminium, oude accu’s en vele andere apparaten. Niet weggooien dus, maar inleveren. Een goed voorbeeld lood. De oud lood prijs is namelijk hoger dan ooit, door de dringende behoefte aan metalen. Heb je oud lood (of andere metalen) liggen of komt er binnenkort veel oud metaal vrij bij een sloop? Kijk dan even yellowmetals.nl voor tips en advies over dit onderwerp en de mogelijkheden om oude metalen in te leveren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0