· 

Speciaal bier, hype of blijvertje?

Tot een aantal jaar geleden was speciaal bier iets voor oudere mannen. Dat is inmiddels verleden tijd. Tegenwoordig is het echt een hype. Iedereen drinkt het. Jong en oud. Thuis of op het terras. In de kroeg en tijdens het diner. Is deze drank een hype die weer snel overwaait of een blijvertje?

 

speciaalbier hype

Merken

Er zijn steeds meer brouwerijen die speciaal bieren aanbieden. De nieuwe (micro)brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Er zijn zelfs thuisbrouwpakketjes in omloop. Een select aantal kleine brouwerijen weet de stap te maken naar een professionele aanpak.

Soorten

Vroeger had je weinig keus, zoals dubbel en triple. Nu de concurrentie flink is toegenomen, valt het op dat er steeds meer nieuwe smaken op de markt komen. Quadruppel, herfstbock, dubbelbock, barley wine, whiskey infused, barrel aged, vrouwenbier, bloesembier en ga zo maar door. De termen en smaken vliegen je om de oren. Met variërend succes. 

Schappen

Het aantal aanbieders van speciaal bieren stijgt enorm. Speciaalzaken, supermarkten, webshops, brouwerijen met een winkel, horecagroothandels, proeflokalen… De schapruimte van speciaal bier neemt enorm toe. Daaraan kun je zien dat er een enorme en continue vraag is.

Beoordelen

Welke bieren heb je allemaal gedronken en wat vond je ervan? Er waren al wijn- en whisky-apps en tegenwoordig ook steeds meer bier-apps. Hier kun je bijhouden welke bieren je hebt gedronken en wat je ervan vond. De bekendste, internationale app is Untappd. 

Landen

Ook het aantal landen, waarin speciaal bieren worden geproduceerd is enorm gegroeid. Van oudsher is België het speciaal bier land met merken als Grimbergen, Leffe en La Chouffe. In recordtempo hebben landen als Nederland en de VS een flink aanbod gerealiseerd. Ook andere landen als Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Scandinavië.

 

 

 

Hype of blijvertje? Het lijkt erop dat het een vaste waarde is geworden, maar dan vooral in de landen die zelf actief zijn met brouwen. Daarbuiten moeten de bierdrinkers nog even wennen aan deze nieuwe smaken en het aanbod op de kaart in de kroeg en in het restaurant.


www.weetjedat.nl Blog Feed

Lokale flair in beeld: het gemak van een photobooth in Hoofddorp (ma, 04 dec 2023)
Photobooth huren in Hoofddorp betekent dat je elk feest of elke partij een lokale draai geeft. Stel je voor, je loopt een zaal binnen en je ziet een hoekje dat meteen de aandacht trekt. In het midden staat een photobooth, klaar om herinneringen vast te leggen. Dit gegeven alleen al zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Het biedt gasten een kans om iets persoonlijks van de avond mee naar huis te nemen. Ze leggen de unieke momenten vast die je samen met vrienden en familie beleeft. Iedereen komt losser, mensen verbinden. Een photobooth op je feest of partij is een garantie voor plezier. Het maakt elke gelegenheid net iets specialer.   Maak een onvergetelijke herinnering met foto’s In een wereld waarin alles snel gaat, zijn het de blijvende herinneringen die tellen. Een photobooth op je evenement in Hoofddorp zorgt ervoor dat deze herinneringen niet alleen in je gedachten blijven, maar ook in je handen. De lach die je deelt met een oude vriend, de gekke gezichten die je trekt met je nichtje of die blik van pure vreugde op het gezicht van je opa, het zijn momenten die je niet wilt vergeten. Deze momenten verdwijnen niet in de tijd, want je hebt ze vastgelegd. Ze worden onderdeel van je leven, van je verhaal. Je kunt ze ophangen, weggeven of bewaren voor later. Het is natuurlijk ook geweldig om jaren later een foto te vinden en meteen teruggevoerd te worden naar dat ene mooie moment in Hoofddorp. Het gemak van een photobooth De charme van een photobooth ligt niet alleen in het plezier dat je eraan beleeft. Het gaat ook om het gemak. Stel, je organiseert een evenement in Hoofddorp. Je wilt iets unieks toevoegen, iets dat blijft hangen bij de gasten. De oplossing is simpeler dan je denkt. Met een paar klikken huur je een photobooth en het werk is gedaan. Geen gedoe met het huren van dure fotografen of het kopen van camera's. De photobooth komt naar je toe, wordt opgezet en afgebroken door professionals. Je hebt er geen omkijken naar. Je gasten vermaken zichzelf, en de photobooth zorgt voor de rest. Het is gebruiksvriendelijk, toegankelijk en de fun factor is enorm. 
>> meer lezen

Van laboratorium tot woonkamer: de reis van een led lamp (Mon, 04 Dec 2023)
Het maken van een led lamp is een proces waar precisie en wetenschappelijke kennis samenkomen. In gespecialiseerde laboratoria start het leven van een led als een idee dat uitgroeit tot een prototype. Ingenieurs en wetenschappers werken met halfgeleidermaterialen om de basiscomponent, de led-chip, te ontwikkelen. Deze chips zijn het hart van elke led-lamp en bepalen de kleur en helderheid van het licht. Spotjes led beginnen hier ook hun reis, met specifieke aandacht voor de bundeling van licht. Het is een taak die geduld en een scherp oog voor detail vereist, omdat zelfs de kleinste afwijking kan leiden tot een minder efficiënte lamp. De technologie achter de led lamp De technologie achter led verlichting is fascinerend en is gebaseerd op de eigenschappen van halfgeleiders. Wanneer stroom door de led-chip gaat, komen elektronen in een hogere energie terecht. Zodra ze terugvallen naar hun oorspronkelijke staat, zenden ze energie uit in de vorm van licht. Dit proces staat bekend als elektroluminescentie. Het is een efficiënte manier om licht te produceren zonder veel warmte vrij te maken, wat traditionele gloeilampen wel doen. Led-lampen kunnen een spectrum van kleuren produceren door verschillende materialen en technieken toe te passen in de chip. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor allerlei toepassingen, van sfeerverlichting in huizen tot de heldere verlichting van sportvelden. Van chip tot eindproduct Na de nauwkeurige samenstelling van de led-chip en het aanbrengen van de behuizing wordt de lamp geassembleerd. Elk onderdeel moet zorgvuldig worden geïntegreerd om een functioneel eindproduct te garanderen. Testen is een doorlopend onderdeel van het vervaardigingsproces, waarbij elke lamp wordt gecontroleerd op lichtkwaliteit en energie-efficiëntie. Led tl verlichting ondergaat extra tests omdat deze vaak wordt gebruikt in professionele omgevingen waar consistent en betrouwbaar licht nodig is. Verpakking speelt ook een belangrijke rol, niet alleen ter bescherming tijdens het transport, maar ook om informatie te bieden over de eigenschappen en het correcte gebruik van de lamp. 
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0