· 

Speciaal bier, hype of blijvertje?

Tot een aantal jaar geleden was speciaal bier iets voor oudere mannen. Dat is inmiddels verleden tijd. Tegenwoordig is het echt een hype. Iedereen drinkt het. Jong en oud. Thuis of op het terras. In de kroeg en tijdens het diner. Is deze drank een hype die weer snel overwaait of een blijvertje?

 

speciaalbier hype

Merken

Er zijn steeds meer brouwerijen die speciaal bieren aanbieden. De nieuwe (micro)brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Er zijn zelfs thuisbrouwpakketjes in omloop. Een select aantal kleine brouwerijen weet de stap te maken naar een professionele aanpak.

Soorten

Vroeger had je weinig keus, zoals dubbel en triple. Nu de concurrentie flink is toegenomen, valt het op dat er steeds meer nieuwe smaken op de markt komen. Quadruppel, herfstbock, dubbelbock, barley wine, whiskey infused, barrel aged, vrouwenbier, bloesembier en ga zo maar door. De termen en smaken vliegen je om de oren. Met variërend succes. 

Schappen

Het aantal aanbieders van speciaal bieren stijgt enorm. Speciaalzaken, supermarkten, webshops, brouwerijen met een winkel, horecagroothandels, proeflokalen… De schapruimte van speciaal bier neemt enorm toe. Daaraan kun je zien dat er een enorme en continue vraag is.

Beoordelen

Welke bieren heb je allemaal gedronken en wat vond je ervan? Er waren al wijn- en whisky-apps en tegenwoordig ook steeds meer bier-apps. Hier kun je bijhouden welke bieren je hebt gedronken en wat je ervan vond. De bekendste, internationale app is Untappd. 

Landen

Ook het aantal landen, waarin speciaal bieren worden geproduceerd is enorm gegroeid. Van oudsher is België het speciaal bier land met merken als Grimbergen, Leffe en La Chouffe. In recordtempo hebben landen als Nederland en de VS een flink aanbod gerealiseerd. Ook andere landen als Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Scandinavië.

 

 

 

Hype of blijvertje? Het lijkt erop dat het een vaste waarde is geworden, maar dan vooral in de landen die zelf actief zijn met brouwen. Daarbuiten moeten de bierdrinkers nog even wennen aan deze nieuwe smaken en het aanbod op de kaart in de kroeg en in het restaurant.


www.weetjedat.nl Blog Feed

De grootste voordelen van online adverteren (do, 22 sep 2022)
Online adverteren biedt een enorm scala aan voordelen en ook mogelijkheden voor bedrijven van alle groottes. Het is een krachtige manier om je merk te vergroten, nieuwe klanten te werven en je bestaande klanten te behouden. Omdat nog niet alle bedrijven volledig overtuigd zijn dat online adverteren eigenlijk een vast onderdeel zou moeten zijn van de marketingstrategie van ieder bedrijf, hebben we de grootste voordelen van online adverteren voor je op een rijtje gezet.    online adverteren Een groter bereik Op het moment dat je kiest voor online advertenties, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk oneindig. Zo kun je helemaal zelf bepalen hoe groot jij het bereik zou willen hebben. Waar je met een offline advertentie natuurlijk vaak de beperking hebt tot een bepaalde straal, geldt dit voor online advertenties niet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor online adverteren in Amsterdam, maar dan niet alleen in Amsterdam, maar ook in een straal van 5 tot 10 kilometer daarbuiten. Zo vergroot je je bereik en is de kans op potentiële klanten van verder weg dus ook groter. Gerichter adverteren Online adverteren bieden bedrijven de mogelijkheid om hun doelgroep nauwkeuriger te targetten. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan worden gedaan, zoals door het targeten op locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Dit maakt online adverteren een veel effectievere manier om nieuwe klanten te werven dan traditionele offline advertenties. Zo kun je dus gericht adverteren en kun je ook veel kosten efficiënter te werk gaan. In verhouding is je advertentie dan misschien wel duurder, maar de ROI ligt doorgaans vele malen hoger en daar is toch waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Real-time resultaten Een online advertorial biedt bedrijven de mogelijkheid om in real-time te zien hoe hun campagnes presteren. Dit geeft bedrijven de kans om snel te reageren op veranderingen en hun campagnes aan te passen om ervoor te zorgen dat ze zo effectief mogelijk zijn. Offline advertenties, daarentegen, bieden geen dergelijke real-time feedback, waardoor bedrijven vaak blindelings advertentiebudgetten verspillen. Je kunt immers niet zien hoeveel mensen na aanleiding van een advertentie in de krant zijn overgegaan tot een aankoop van je product of dienst.
>> meer lezen

De voordelen van een Photoshop cursus (Wed, 21 Sep 2022)
Photoshop is een programma waarmee je foto’s kunt bewerken. Je kunt bijvoorbeeld de achtergrond veranderen, licht en contrast aanpassen of retoucheren. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden met Photoshop, dus het is echt de moeite waard om er een cursus in te volgen. Zo leer je alles over de verschillende mogelijkheden en kun je daarna zelf aan de slag! Wil jij weten welke voordelen het volgen van een Photoshop cursus nog meer heeft? Lees dan snel verder!   photoshop cursus Je leert de fijne kneepjes Photoshop is een krachtig programma dat door zowel professionals als amateurfotografen wordt gebruikt. Het biedt vele mogelijkheden om foto's aan te passen, te bewerken en te verbeteren. Een goede Photoshop-cursus van DWM Trainingen kan je leren hoe je het programma optimaal kunt benutten. Hierdoor zal je niet alleen beter begrijpen hoe het programma werkt, maar ook sneller en gemakkelijker resultaten kunnen bereiken.    Je lijkt een professional Een ander voordeel van een Photoshop-cursus is dat je leert hoe je foto's kunt maken die er professioneel uitzien. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld een website gaat maken of een bedrijfspresentatie moet maken. Ook als je gewoon graag mooie foto's wilt maken, is het volgen van een cursus een goed idee.   Meer dan alleen foto’s Tenslotte is het ook leuk om te weten dat je niet alleen foto's kunt bewerken in Photoshop, maar ook andere beelden zoals logo's of illustraties. Dit maakt het programma nog veelzijdiger en leuker om mee te werken. Kortom, zeker de moeite waard om mee aan de slag te gaan dus. Niet alleen wanneer je foto’s maakt van personen, maar ook van objecten is het een ideale manier om relatief goedkoop professionele foto’s te kunnen maken. Tot slot Kortom, er zijn vele voordelen aan het volgen van een Photoshop-cursus. Als je serieus interesse hebt in het gebruik van dit programma, dan is het zeker de moeite waard om er een te volgen. Je zal dan niet alleen veel sneller leren hoe je Photoshop moet gebruiken, maar ook veel beter begrijpen hoe het programma werkt.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0