· 

Wist je dat terrarium planten duurzamer zijn dan een boeket bloemen?

 

Valentijnsdag, een nieuwe woning, een verjaardag, een goedmakertje, een bedankje, secretaressedag, moederdag, een succes… er zijn talloze gelegenheden voor het kopen van een bosje bloemen. Vrouwen zijn er dol op en een prachtige bos bloemen staat mooi in huis. Een paar dagen tot een week is het prachtig. Al snel gaan de bloemen hangen, verliezen de takken de bladeren, wordt het boeket dor en bruin en het water troebel. 

 

Dan gaat het eens zo mooie boeket linea recta de groenbak in. Is dat nog wel de juiste keuze in een tijd dat verspilling, maatschappelijke verantwoordelijkheid en je ecologische footprint steeds nadrukkelijker op de agenda staan? Steeds meer mensen vinden het belangrijk om iets terug te doen voor onze mooie natuur en bewuster te leven. Wil je weten hoe duurzaam jouw lifestyle is? Doe dan eens de test op voetafdruktest.wwf.nl

Praktische aanpak

Het hoeft helemaal niet groots en ingewikkeld te zijn om stappen te zetten richting een duurzame levensstijl. Je hoeft helemaal niet het roer ineens volledig om te gooien. Kijk eens om je heen waar je op praktische wijze het verschil kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van afval. Plastic en groenafval apart houden is heel gemakkelijk en het maakt ontzettend veel verschil.

 

Ook kun je dingen doen die ook nog eens geld opleveren. Denk hierbij aan het isoleren van je huis, het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van oude lampen en zo te besparen op de energierekening.

Cadeautip: terrarium planten

Iets waar je misschien niet direct aan denkt is het vervangen van een boeket voor een prachtig alternatief: terrarium planten. Hiermee scoor je gegarandeerd punten bij de ontvanger. Het is namelijk een sfeervol en origineel cadeau. Het is eenvoudig gezegd een mooi plantje in een glazen behuizing.

 

Er zijn zeer veel mogelijkheden en keuzes, waardoor je altijd een samenstelling kunt vinden die past bij de ontvanger. Bovendien past een cadeau met terrarium planten in elk interieur en op elke plaats in huis. Dit presentje gaat lang mee, is gemakkelijk te onderhouden en ook nog een ecologisch verantwoord. Wat wil je nog meer?


Reactie schrijven

Commentaren: 0