· 

Zo kies je de juiste uitvaartverzekering

Niet iedereen heeft een uitvaartverzekering. Zit je erover na te denken om een uitvaartverzekering af te sluiten of overweeg je om te gaan wisselen van verzekering? Dan moet je wel goed onderzoeken welke de juiste voor jou is. Wil jij weten hoe je erachter komt wel uitvaartverzekering bij jou past? Dat lees je in dit artikel.

Welke uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn drie soorten uitvaarverzekeringen, je kan zo ook combineren. Je kan kiezen voor een naturaverzekering. Bij deze verzekering krijg je geen geld uitgekeerd. Bij een naturaverzekering krijg je goederen en diensten voor de uitvaart. Als je meer opties wilt, kan je altijd een aanvullende verzekering afsluiten.

 

Ook is er de kapitaalverzekering. Bij een kapitaalverzekering krijg je geld die je nabestaanden kunnen gebruiken voor uitvaart. De hoogte van het bedrag hangt af van de premie die je betaald hebt. 

 

 

Dan heb je nog de koopsom uitvaartverzekering. Bj deze verzekering leg je eenmalig een bedrag in. Dit geld wordt gebruikt om een deel van de uitvaart of de hele uitvaart te betalen. Combinaties van deze verzekeringen zijn ook mogelijk.

Wat wordt er vergoed?

Bij een uitvaartverzekering is belangrijk dat je van tevoren goed kijkt van er allemaal vergoed wordt. Het is namelijk niet fijn als nabestaanden er later achter komen dat er een paar dingen niet vergoed worden en dat ze dan nog een hoop geld moeten betalen. Let er ook op tot welk bedrag er vergoed wordt. 

Vergelijken

 

Om erachter te komen welke de juiste uitvaartverzekering voor jou is, moet je alle verzekeringen vergelijken. Als je al jouw wensen op een rijtje hebt staan dan blijven er een aantal uitvaartverzekeringen over. Als je die met elkaar vergelijkt op de kosten en wat je ervoor terug krijgt, dan komt de juiste uitvaartverzekering voor jou naar boven. 

 


www.weetjedat.nl Blog Feed

De psychologie achter kunstvoorkeuren (za, 11 mei 2024)
>> meer lezen

Crypto: de eeuwige strijd tussen Bitcoin en Ethereum (Thu, 02 May 2024)
>> meer lezen

Lente 2024: dit zijn de kledingtrends  (Mon, 08 Apr 2024)
>> meer lezen

De reis van fruit: van boomgaard tot supermarkt (Mon, 18 Mar 2024)
>> meer lezen

Hoe kun je de badkamer eenvoudig schoonmaken? (Wed, 28 Feb 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0