· 

Aankoopadvies voor tuinmeubelen

Aankoopadvies voor tuinmeubelen

Bent u van plan nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen? Denk dan goed na over de volgende punten - u vindt zeker de tuinmeubelen die bij u en uw wensen passen. 

Inventaris: meet de ruimte

Wil je een woonkamer in de buitenlucht creëren of ben je gewoon op zoek naar enkele geschikte kleine meubelstukken voor een gezellig hoekje op het balkon? Het is belangrijk dat u voor het kopen van meubels de beschikbare ruimte bepaalt en dat u op de hoogte bent van uw voorkeuren: ligt u graag in de zon of is een zitje met een tafel belangrijker voor u? 

Alternatieven worden geboden door opklapbare meubels die indien nodig naar buiten kunnen worden gebracht - dergelijke meubels zijn vooral populair op kleine balkons. Heb je daarentegen een ruim terras met aangrenzend een gazon? Prachtig, dan kun je volop tekenen zonder op beperkende afmetingen en maten te letten.

Het hangt allemaal af van de buitenkant

Naast het financiële aspect speelt ook het uiterlijk een doorslaggevende rol bij het kopen van tuinmeubelen. Als u de voorkeur geeft aan de natuurlijke uitstraling, dan is houten meubilair waarschijnlijk een van uw favorieten. Maar synthetisch rotan kan er ook heel goed en natuurlijk uitzien. Zware ijzeren meubels zoals oosters ogende mozaïektafels of gekleurde taverne-tafels doen denken aan de laatste zonnige vakantie in Marrakech en Griekenland. 

De vormvraag moet ook worden opgehelderd: moeten de nieuwe tuinmeubelen er traditioneel en klassiek uitzien of geeft u de voorkeur aan een minimalistische, moderne stijl? Het maakt de beslissing gemakkelijker als u deze vragen beantwoordt voordat u naar de meubelwinkel gaat.

Sociaal of alleen: kies het juiste aantal

Voor een grote tuintafel wordt vaak een hele set stoelen gekocht, meestal vier tot zes exemplaren. Maar heb je echt zes tuinstoelen nodig? Voor gezinnen met kinderen en iedereen die regelmatig komt, is het verstandig om meer stoelen te kopen. Wie echter de meeste tijd alleen of met zijn partner in de tuin of op het balkon doorbrengt, heeft minder meubilair nodig. Maak uzelf bewust van uw werkelijke behoeften voordat u koopt - en bespaar geld. 

Stabiliteit en comfort: doe de stoeltest

Tuinmeubelen moeten ook stabiel en veilig zijn. Koopt u tuinmeubelen in fysieke winkels, ga dan zitten of liggen op tuinstoelen en ligstoelen en doe een zadeltest. Heeft u de indruk dat het meubelstuk stabiel genoeg is? Zeker bij vouwmeubelen is het belangrijk dat deze tijdens gebruik niet per ongeluk instorten of omvallen. Tegelijkertijd kom je er snel achter of je langere uren op het bijbehorende meubelstuk wilt zitten. 

Als de winter komt: zoek voldoende opslagruimte

Zelfs de mooiste zomer loopt ten einde. Als het in de herfst en winter buiten oncomfortabel wordt, hebben uw tuinmeubelen een droge plek nodig. Heeft u voldoende ruimte, bijvoorbeeld in een tuinhuisje, in de kelder of op zolder? Kleine meubelstukken zoals klapstoelen en tafels kunnen snel van A naar B worden vervoerd. Grote loungebanken, eettafels en tuinstoelen hebben echter meer ruimte nodig - u moet deze gedachte niet negeren voordat u koopt. 

www.weetjedat.nl Blog Feed

De psychologie achter kunstvoorkeuren (za, 11 mei 2024)
>> meer lezen

Crypto: de eeuwige strijd tussen Bitcoin en Ethereum (Thu, 02 May 2024)
>> meer lezen

Lente 2024: dit zijn de kledingtrends  (Mon, 08 Apr 2024)
>> meer lezen

De reis van fruit: van boomgaard tot supermarkt (Mon, 18 Mar 2024)
>> meer lezen

Hoe kun je de badkamer eenvoudig schoonmaken? (Wed, 28 Feb 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0