· 

Weetjes over afval en afvalinzameling

afvalinzameling

Bij het verzamelen van afval gelden een aantal tips om dit proces zo goed mogelijk te doen. Verzamel namelijk plastic flessen en voorkom dat je deze plat drukt. Dit is namelijk niet behulpzaam bij het scheiden en sorteren van afval. Daarnaast is het belangrijk om voldoende containers ter beschikking te hebben. Je voorkomt namelijk op deze manier dat al het afval in dezelfde container gaat. Wist je dat de containers over wieltjes beschikken? Dit maakt ze erg mobiel. Kies daarom bij afvalverzameling voor rolcontainer huren.

Feiten over afval

Er zijn een aantal feiten beschikbaar over afval, die je na kunt lezen bij Bedrijfsafval.nl. Door afval bijvoorbeeld tegen 7 uur in de ochtend buiten te zetten voorkom je dat het afval vastgevroren raakt, hetgeen kan gebeuren indien je de container in de avond buiten zet. Bewaar de container verder op een plaats waarbij er weinig wind is en laat vochtig afval eerst drogen voordat je het in de container gooit. Dit is een manier om te voorkomen dat er vieze geurtjes loskomen of dat er een vochtprobleem ontstaat. 

De container

Het is belangrijk om de container die jij huurt zoveel mogelijk gesloten te houden. Verder moet je deze regelmatig reinigen met water en schoonmaakmiddelen. Hiermee voorkom je dat er ongedierte op af komt. Kies verder voor een container die goed dicht kan, zodat de nabije omgeving geen last zal hebben van vieze geurtjes. Een feit is dat je het proces erg hygiënisch kan maken, door deze stappen uit te voeren. Ten slotte is het belangrijk om meerdere containers te gebruiken voor verschillende afvalstromen. 

Overige informatie

Het is belangrijk om helder te hebben wat je allemaal in een bepaalde afvalcategorie mag gooien, zodat je fouten kunt voorkomen. Wist je bijvoorbeeld al dat deksels van metaal in een blauwe pmd-zak mogen? Daarnaast kun je kurken recyclen en hiermee zelfs winst behalen. Als je elektrisch gereedschap hebt, is het belangrijk om deze te recyclen aangezien hier ontzettend veel belangrijke grondstoffen in zitten. Verder mag je kapotte borden niet gooien in de glasbollen, hier gelden weer aparte regels voor. Alles kun je uitzoeken op het internet.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0