· 

Bestaat er subsidie voor scootmobielen?

Bestaat er subsidie voor scootmobielen?

 

Een scootmobiel kan iemand met een beperking enorm veel mogelijkheden bieden. Als je na enkele meters lopen doodop bent, of wanneer je niet over de motorische of verstandelijke vermogens beschikt om je op een andere wijze voort te bewegen, dan kunnen scootmobielen uitkomst bieden. Je kunt voor een redelijk bedrag al een scootmobiel kopen, daarnaast zijn er ook subsidies waar je mogelijk aanspraak op kunt maken. Wat er mogelijk is leggen we op deze pagina uit.

Kun je subsidie krijgen voor een scootmobiel?

Ja, dit is mogelijk maar nee, dit gaat niet vanzelf. Je zult bij de gemeente via één van de regelingen voor hulpbehoevenden (meestal WMO) een aanvraag moeten indienen. Dit kun je zelf regelen, het is ook mogelijk om hier een onafhankelijk adviseur voor in te schakelen. Aan de aanvraag of begeleiding zijn geen kosten verbonden, er zal wel een eigen bijdrage van toepassing zijn.

 

Aan het einde van de rit kan er besloten worden om hulp in natura te bieden, of een geldbedrag toe te kennen. Wanneer het geld betreft heet deze subsidie PGB ofwel Persoonsgebonden Budget. Reken enkele weken tot een maand om een dergelijk traject te doorlopen. Wanneer jouw aanvraag wordt afgewezen, of je bent het niet eens met de beslissing, dan kan het proces aanzienlijk langer duren. PGB is in principe voor iedereen mogelijk ongeacht het inkomen.

Zijn er andere opties?

Naast een subsidieaanvraag kun je ook zelf een scootmobiel kopen, door rond te winkelen online kun je voor een redelijk bedrag een eigen vervoermiddel (op maat) bestellen. Dit kun je betalen vanuit de PGB, maar ook zelf. Contant, via credit card, of door een lease contract af te sluiten. Dan betaal je in maandelijkse termijnen. Het grote voordeel ten opzichte van hulp in natura via WMO is de vrije keuze die je hebt. Daarnaast wordt de scootmobiel ook daadwerkelijk jouw eigendom. Bekijk alle mogelijkheden in de webshop, en kijk online naar de mogelijkheden voor subsidie.

www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0