· 

Hoe geld terugvragen na afgelast evenement

Geld terugvragen na een afgelast evenement, hoe doe je dat? Je moet er natuurlijk niet aan denken dat het gebeurt, want je hebt er zo lang naar uitgekeken: dat gave festival, concert of evenement. Dan gebeurt ineens het onverwachte, je krijgt het bericht dat het evenement niet doorgaat. 

 

 

Dat kan een heel legitieme reden hebben, bijvoorbeeld een brand in de locatie, ziekte van de artiest, onvoldoende animo, slecht weer, maar soms ook een lastigere situatie zoals een faillissement van de organisatie. 

Wanneer kun je geld terugkrijgen van de organisator?

 

Geld terugvragen is niet altijd nodig. Soms is het mogelijk om een andere datum te kiezen. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij events die een langere looptijd hebben of een tour van een artiest die wordt uitgesteld. Wil je dat niet of komt een andere datum niet uit, dan kun je zonder opgaaf van reden je geld terugkrijgen. 

 

Ga je naar een festival met een flinke line-up en valt je favoriete artiest uit? Dan is het lastiger om je geld terug te krijgen. Je betaalt namelijk niet voor de specifieke artiest, maar voor het evenement als geheel.

 

De manier van je geld terugvorderen is per organisator verschillend. Hiervoor zijn ook geen regels vastgesteld, maar op basis van redelijkheid en billijkheid. Daarmee wordt bedoeld dat de organisator binnen een schappelijke termijn het betaalde bedrag moet uitkeren op een manier die passend is. Dat kan bijvoorbeeld een automatische storting zijn of uitkering na het indienen van een aanvraagformulier. Wanneer blijkt dat de organisator niet meewerkt dan kan het nodig zijn om een aangetekende brief te sturen of de rechtsbijstand in te schakelen om je gelijk te halen.

Reserveringskosten en verzendkosten terugkrijgen

Reserveringskosten en verzendkosten terugkrijgen, dat is een ander verhaal. Vaak zijn deze additionele kosten uitgesloten van restitutie, ofwel je krijgt alleen het bedrag van het ticket terug, niet de extra kosten. Dit staat normaliter ook vermeld in de voorwaarden waarmee je akkoord gaat als je het ticket bestelt.

 


www.weetjedat.nl Blog Feed

Waar staat de R van Peter R. de Vries voor? (wo, 12 aug 2020)
>> meer lezen

Hoe stijl je sokken? (Fri, 03 Apr 2020)
>> meer lezen

Wat is VOIP en wat zijn de voordelen voor ondernemers?  (Thu, 02 Apr 2020)
>> meer lezen

Hoe kun je verantwoord zonnebanken zonder te verbranden? (Wed, 01 Apr 2020)
>> meer lezen

Bestaat er subsidie voor scootmobielen? (Wed, 01 Apr 2020)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0