· 

Hoe bescherm ik mijn bedrijf tegen digitale aanvallen? 

Er zijn dagelijks duizenden digitale aanvallen die uitgevoerd worden op bedrijven en hun online systemen. Vervelend, maar waar. Wist je echter dat het relatief “eenvoudig” is om een overgroot deel van deze aanvallen te weerstaan? Het antwoord hierop is cybersecurity awareness trainingen.

 

Een groot deel van alle aanvallen start namelijk met een fout van een medewerker binnen de organisatie. Je kunt hierbij denken aan een medewerker die klikt op een phishing link en vervolgens bedrijfsgevoelige informatie invult. Door middel van cybersecurity awareness trainingen worden medewerkers opgeleid om dergelijke mails en andere potentiële gevaren te herkennen. Dit zijn online lessen, vaak niet langer dan een minuut lang. Het is dus eenvoudig, informatief en kort. Alles wat een organisatie nodig heeft om zich te weren en verder te ontwikkelen. 

 

Een bijkomend voordeel van dergelijke trainingen is dat medewerkers meer gemotiveerd raken en beter presteren. Zo valt uit onderzoek op te maken. Daarnaast is de organisatie beter op de hoogte van mogelijke gevaren en zijn deze sneller te stoppen. 

 

 

Phishing simulatie

Als je de kennis van jouw medewerkers in de praktijk wil testen, kun je er voor kiezen om phishing simulaties uit te voeren. 

Kort omschreven zijn dit gesimuleerde phishing mails die worden gestuurd naar werknemers binnen je organisatie. Je kunt er voor kiezen om medewerkers hier wel of niet attent op te maken.

 

De mails zijn uiteraard onschadelijk, maar je krijgt inzicht in belangrijke zaken zoals het aantal geopende mails, wie heeft op een link geklikt en wie heeft wellicht zelfs informatie ingevuld. Aan de hand van de resultaten kan een bedrijf gerichte training geven aan medewerkers die op basis van de statistieken meer kans hebben om een fout te maken bij een echte phishing aanval.  

Emploware

Emploware is een Nederlands cyber security bedrijf waar je terecht kunt voor bovenstaande diensten. Bedrijfsbeveiliging is niet langer een ver-van-mijn-bed-show. Start vandaag nog met de eerste stap naar betere online weerbaarheid!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0