· 

Tips om je huis beter te beveiligen

hoe huis beveiligen

Veel mensen zijn slachtoffer geworden van woninginbraak. En helaas gebeurd het nog steeds. Een misvatting die mensen vaak hebben over inbraak is dat als er eenmaal is ingebroken dat het daarna niet nog een keer gebeurd op dezelfde plek. Maar daar hebben ze het toch echt mis. De kans dat inbrekers nog eens terug komen bij hetzelfde huis is 80%. En het is logisch dat je daar een onveilig gevoel van krijgt. Daarom delen wij een paar tips om je thuis wat veiliger te voelen.

Noodknop

Een andere manier om je huis beter te beveiligen is het installeren van een noodknop in huis. Deze kun je in je huis laten installeren op 1 of meerdere plekken. Als er een inval is in je huis kun je deze knop indrukken waarna de alarmcentrale geïnformeerd wordt. Deze kunnen dan meeluisteren met de situatie en aan de hand van wat ze horen kunnen ze de hulpdiensten inschakelen. Zo’n noodknop zou dus een goede aanwinst zijn voor je huis waarmee je je een stukje veiliger zal voelen. Buiten een noodknop thuis kun je ook nog een mobiele noodknop voor bedreigde personen aanschaffen. Deze kun je overal mee naartoe nemen en kun je inschakelen als je bijvoorbeeld onderweg wordt aangevallen. 

Beveiligingscamera

Een van de manieren om je huis te beveiligen en jezelf ook een veiliger gevoel te geven is het installeren van een beveiligingscamera. Door een camera op te hangen buiten maar bijvoorbeeld ook binnen je huis, maak je het niet alleen de inbrekers lastig. Het is namelijk makkelijker om verzekerd te worden als je camera’s in en om je huis hebt hangen. Ook is het verstandig om dit te laten doen door een bedrijf dat hier gespecialiseerd in is. Je hebt het vast wel gehoord, de verhalen over goedkope camera’s die vervolgens gehackt worden. Dat wil je natuurlijk niet.

Goed verlichte omgeving

Het klinkt misschien logisch maar inbrekers houden er niet van om op te vallen. Daarom is het een goed idee om bij zowel je voordeur als je achterdeur veel lichten te plaatsen. Zo heb je niet alleen zelf beter zicht op wat er gebeurd. Maar je eventuele zij- en overburen kunnen het ook goed zien als ze toevallig uit het raam kijken. 

Alarmsysteem

Naast de noodknop en beveiligingscamera zou het een goed idee zijn om te investeren in een alarmsysteem. Het hebben van een inbraakalarm draagt bij aan een veilig gevoel in huis. Daarnaast zul je je ook een stuk zekerder voelen over je inboedel als je zelf niet thuis bent. Met de installatie van een inbraakalarm is het raadzaam om buiten iets van een sticker op te hangen die duidelijk maakt dat je huis goed beveiligd is. Dit schrikt inbrekers namelijk af. 

Politie keurmerk

Tot slot is een andere manier van beveiligen een politie keurmerk van veilig wonen. Het is volgens de politie altijd raadzaam om zaken te doen met goede en gecertificeerde installateurs. Als je bijvoorbeeld een alarmknop hebt die in verbinding staat met een alarmcentrale, kies dan voor een centrale die gecertificeerd is. Als je dit hebt komt de politie namelijk sneller naar je toe bij een noodgeval.  

 

Een hoop tips dus om je huis te beveiligen. Het zal je hier en daar misschien wat geld kosten. Maar veiligheid staat natuurlijk voorop. Daarnaast kun je overwegen of de kosten van veiligheidsmateriaal opwegen tegen de kosten die je hebt als er bij je ingebroken wordt.

 


www.weetjedat.nl Blog Feed

Waarom zelf je auto wassen beter is voor je portemonnee (do, 18 jul 2024)
>> meer lezen

Wat is IT Asset Disposition? (Fri, 05 Jul 2024)
>> meer lezen

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (Sat, 15 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0