· 

Zo verwarm je je woning op een slimme manier

We zijn tegenwoordig meer en meer ingesteld op gemak. Dat is ook de reden dat zogeheten ‘smart home’-oplossingen aan populariteit toenemen. Daarbij kunnen steeds meer apparaten met elkaar samenwerken. Van lampen tot huishoudelijke apparaten. Maar het is ook op een slimme manier mogelijk om je woning te verwarmen. In dit artikel vertellen we je meer over smart home en de mogelijkheden om je woning op een slimme manier te verwarmen.

 

Oplossingen voor een connected home

Een beter woord voor smart home is eigenlijk ‘connected home’. De oplossingen zijn meestal gebaseerd op het If-This-Then-That (IFFFT) principe. Dit is een techniek die het mogelijk maakt om meerdere apparaten met elkaar te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan de gps-functie van je telefoon met de lampen in huis. Zodra je in de buurt komt van het huis, gaan de lampen aan. En dit zou je ook zo kunnen instellen met je verwarming. Zodat deze enkel aanspringt wanneer je in of in de buurt van de woning bent.

Van gas naar gasloos verwarmen

Met de fluctuerende energieprijzen zijn meer en meer mensen aan het kijken naar mogelijkheden om gasloos te verwarmen van je woning en warm water voor je keuken en badkamer. Nog niet toe aan volledig gasloos verwarmen? Bijvoorbeeld omdat je cv-ketel nog goed is of omdat je een stappenplan hebt om te verduurzamen? Dan is daar ook een slimme oplossing voor in de vorm van ‘All-Electric Ready’ hybride warmtepompen. Deze kunnen samenwerken met je cv-ketel en ze zijn op zo’n manier ontwikkeld zodat in de toekomst met een simpele uitbreiding de overstap naar all-electric verwarmen heel makkelijk is. De warmtepompen van NIBE zijn voorbeelden van warmtepompen die All-Electric Ready zijn.

Nog meer tips voor slim verwarmen

Als je echt de aandacht wilt leggen op het slim verwarmen van je woning, dan is het goed om te weten wat je op dit moment verbruikt. Daar zijn verschillende handige apps voor die apart of vanuit de energieleveranciers worden aangeboden. Als je gaat investeren in een warmtepomp, dan is het goed om te kijken welke slimme mogelijkheden deze warmtepomp biedt voor bijvoorbeeld het bedienen op afstand, het inspelen op weersverwachtingen en het connecten van meerdere apparaten.

 

Met behulp van de tips in dit artikel kun jij alvast aan de slag om na te denken hoe je jouw woning op een slimmere manier kunt verwarmen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0