· 

10 weetjes over inbrekers

Hoewel je absoluut niet wilt dat iemand ooit bij jou zal gaan inbreken, vinden veel mensen het toch ook wel spannend om verhalen te horen van inbrekers. Hoe gaat inbreken precies en waar moeten inbrekers op letten? In dit artikel geven we je 10 verschillende weetjes over inbrekers die je nog niet wist. Dan kun je later op verjaardagen een van deze feitjes noemen en zullen de andere mensen heel verbaasd zijn over al de kennis die je hebt over inbrekers. Een van de eerste weetjes die we graag geven over inbrekers: wist je dat een inbreker slechts dertig seconden nodig heeft om in je huis in te breken? Deze tijd is een geschat gemiddelde.

inbreker

Tip: op de hoogte blijven van het laatste nieuws en 112 meldingen bij jou in de buurt? Op HardNieuws.nl vind je het laatste nieuws! 

Dit is wat je nog niet wist over inbrekers

Een tweede feitje is dat je zou denken dat veel inbrekers sociale media gebruiken om hun doelwit te vinden. Maar sociale media worden nog steeds amper gebruikt om in een huis in te breken. Eerder gaan de inbrekers gewoon op onderzoek uit in de straten en proberen ze erachter te komen of iemand niet of wel thuis is. Wist je dat inbrekers graag inbreken in huizen en in een omgeving die ze al kennen? Vaak keren inbrekers dan ook terug naar een huis waar ze eerder hebben ingebroken. Houd dus altijd 112 meldingen in de buurt in de gaten. Verder zijn de dinsdagen en vrijdag het meest populair om in te breken en worden de meeste inbraken in de maand januari gedaan.

 

De meest populaire huizen om in te breken zijn vrijstaande huizen en hoekwoningen. Verder wordt de schroevendraaier het meeste gebruikt om in te breken. Vroeger waren elektronica het meeste populair om te stelen, maar dat is allang niet meer zo, omdat elektronica nu steeds goedkoper verkrijgbaar zijn. De meeste inbraken in de nacht vinden tussen 1 uur en 4 uur in de nacht, maar toch vinden de meeste inbraken overdag plaats. En wist je dat maar 9 procent van de inbraken in Nederland wordt opgelost? En dat bijna driekwart van de inbrekers geen baan heeft en dus wellicht wel noodgedwongen moet gaan inbreken? Dit waren de 10 weetjes.

Reactie schrijven

Commentaren: 0