· 

LED aquarium verlichting biedt vele voordelen

Als aquarium houder wil je uiteraard het allerbeste voor je vissen en planten. Het houden van een aquarium is aanzienlijk toegankelijker dan voorheen en door de opkomst van de vele webshops met aquarium producten is het bovendien een stuk goedkoper om een aquarium op te zetten en te onderhouden. Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee dient de houden bij het samenstellen van een aquarium. Naast de watertemperatuur en de samenstelling van het soort vissen en planten, is ook het licht zeer belangrijk. De techniek op dit gebied is de laatste jaren behoorlijk verbeterd en de meeste mensen kiezen dan ook voor LED aquarium verlichting, omdat dit type verlichting vele voordelen biedt ten opzichte van andere soorten verlichting.

LED is beter dan TL verlichting

Tot een aantal jaren geleden was de meest gebruikte soort verlichting voor in aquariums TL verlichting. Hoewel deze soort verlichting in principe goed functioneert, zitten er een aantal nadelen aan ten opzichte van moderne LED verlichting. Bij LED verlichting wordt namelijk alleen het aquarium verlichting en heb je geen overbelichting van de ruimte waarin het aquarium staat, iets dat met LED verlichting wel veel gebeurt. Het is bovendien om LED verlichting in te stellen op sterkte, waarmee je bijvoorbeeld dag en nachtstanden kan instellen op verschillende sterktes en lichtsoorten. Bij een TL verlichting heb je enkel een aan en uit stand. Met LED verlichting boots je dan ook een meer natuurlijke lichtsituatie na wat natuurlijk beter is voor het ecosysteem in het aquarium.

De investering van aquarium LED verlichting betaalt zich op termijn dubbel en dwars terug

In aanschaf is op het eerste gezicht LED verlichting iets duurder dan andere soorten verlichting, maar vrijwel altijd betaalt het verschil in aanschafwaarde zich uit op de lange termijn. LED verlichting geeft namelijk veel meer lichturen dan ieder ander type verlichting is daarnaast aanzienlijk zuiniger in het stroomverbruik. De investering bij aanschaf verdient zich dan ook dubbel en dwars terug. Een extra voordeel aan het gebruik van een LED aquarium lamp, is dat deze op verschillende kleuren is in te stellen en je deze ook kan gebruiken om de ruimte met het aquarium er in een specifieke sfeer te geven of af te wisselen in kleur passend bij de rest van de ruimte.

Reactie schrijven

Commentaren: 0