· 

Een goede nachtrust is essentieel

bed ombouw

 

Presteren, presteren. Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen naar een momentje van rust. Powernaps, siesta, even bijslapen op vrije dagen, in de weekenden of op een doordeweekse avond lekker vroeg naar bed. Veel mensen hebben extra slaap nodig. Zeven tot acht uur slaap is voor de meeste mensen hoog nodig. Voor sommigen is dat zelfs nog te weinig om goed te kunnen functioneren gedurende de (werk)dag.

 

Ook onder jongeren is er sprake van vermoeidheid en prestatiedruk. In de coronaperiode waren zich veelal op zichzelf aangewezen en dat is een ware energievreter gebleken. Gelukkig ligt die periode achter ons, zo lijkt het.

 

De conclusie is helder: een goede nachtrust is heel belangrijk. Vaak wordt dan gekeken naar het aantal slaapuren, maar dat is slechts een deel van de totale oplossing. Hoe realiseer je de ideale setting voor een optimale nacht?

 

Tip 1: structuur

Structuur is belangrijker dan je denkt. Door steeds op dezelfde tijden te slapen, gaat je lichaam een ritme ontwikkelen en zich daaraan aanpassen. 

 

Tip 2: matras

Voor bepaalde producten maakt het niet uit of je een goed merk kiest of een B-merk. Dat is bij de aankoop van een matras niet het geval. Voor veel mensen blijkt dat het spreekwoord “goedkoop is duurkoop” van toepassing is. Rugklachten, slapeloosheid of niet uitgerust wakker worden… Dat kan veroorzaakt worden door een slechte matras.

 

Tip 3: reinheid

Door in een schone, stofvrije omgeving te slapen, zorg je onbewust ook voor een betere nachtrust. Dat wordt vaak vergeten. Goed ventileren hoort daar ook bij. 

 

Tip 4: stijl

Door in een stijlvolle en goed opgeruimde kamer te slapen geef je jezelf extra rust. Met name ‘de bovenkamer’ (je hersenen) hebben hier profijt van. Zorg er dus voor dat je slaapkamer geordend, opgeruimd en netjes is. Dat helpt echt.

 

Tip 5: kwaliteit

Kies voor kwalitatieve materialen in de slaapkamer. Als het waait en de kozijnen beginnen te klapperen: dan weet je zeker dat je een zware nacht tegemoet gaat. Dat geldt ook voor de materialen in de slaapkamer, zoals de bed ombouw. Als het bed piept en kraakt bij elke beweging dan is het drama compleet. 

Bed ombouw uitgelicht

De bed ombouw draagt op twee manieren bij aan jouw nachtrust. Een kwalitatieve bed ombouw zorgt ten eerste voor een ‘zachte landing’ van de matras. Hierdoor ontstaat een twee-eenheid. Bovendien is de bed ombouw het ‘gezicht’ van het bed. De matras zie je eigenlijk niet. Het oog wil ook wat. Een houten bedframe bijvoorbeeld, dat is een keuze voor hoogwaardige kwaliteit. 

 

Met deze tips wordt heerlijk slapen een makkie. Grote kans dat je een uurtje eerder erin duikt om maximaal te kunnen genieten van je slaap en daardoor ook je dag. Maak er wat moois van en… Slaap lekker!

Reactie schrijven

Commentaren: 0