· 

Een nieuwe auto kopen, waar begin je?

Je bent op zoek naar jouw nieuwe droomauto. Welke stappen zet je, voordat je achter het stuur zit? Het begint natuurlijk bij het bepalen van het budget. Heb je genoeg geld op je rekening staan of kies je voor een andere betalingsvorm, zoals ‘op afbetaling’ of lease. Deze betalingsvormen zijn duurder in verband met de rente die is inbegrepen in het maandbedrag.

auto kopen

Snel een auto vinden

Heb je je budget bepaald? Dan kun je gaan starten met zoeken. Je kunt natuurlijk van autodealer naar autodealer rijden, maar dat is een tijdrovende klus. Je kunt beter lekker op de bank blijven zitten en een website openen, waarop het auto-aanbod van de regio of zelfs heel Nederland te zien is. Een populaire website is autotrader.nl. Hier kun je op de filterpagina precies aangeven wat je van je nieuwe bolide verwacht. Denk hierbij aan de maximale kilometerstand, de kleur, je gewenste merk(en) en natuurlijk de vele opties. Denk hierbij aan stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen, een trekhaak, lichtmetalen velgen, airco, ABS en ga zo maar door. 

De finishing touch

Soms gebeurt het wel eens dat je je ideale auto hebt gevonden, maar dat er net een accessoire of een optie mist. Dan kun je lang blijven doorzoeken. Dat biedt niet altijd soelaas. Er zijn alternatieven. Heb je er wel eens over nagedacht om zelf de finishing touch toe te voegen? Een enorme databank aan auto onderdelen helpt je om jouw auto te perfectioneren of zelfs te pimpen. 

 

Gelukt? Vergeet dan niet om je auto goed te verzekeren. Zo kun je met een gerust hart de weg op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0