· 

Zo kun je een goede autoverzekering vinden

Beste autoverzekering

Een goede autoverzekering is niet onbelangrijk als je een auto hebt. Er is een relatief grote kans dat er een keer iets gebeurt waarbij het fijn is dat jij een goede verzekering hebt voor je auto. Het zou dan ook kunnen dat het niet eens jouw eigen schuld is, maar er toch schade is die gerepareerd moet worden. Zorg er dan voor dat dit ook geregeld wordt. Om ervoor te zorgen dat je een goede autoverzekering vindt, kun je deze tips gebruiken.

Weet voor jezelf goed wat je wilt

Het is belangrijk dat je eerst voor jezelf bedenkt wat voor verzekering je nodig hebt. Kijk daarom eerst zelf naar je situatie. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe auto of heb je juist een wat oudere? Ook is het belangrijk om objectief naar je eigen rijgedrag te kijken. Als je van jezelf weet dat je niet heel voorzichtig rijdt, kan een aanvullende verzekering misschien een goed idee zijn. 

 

Het is in Nederland sowieso verplicht om een WA verzekering te hebben. Hiermee zijn de kosten die jij aan een andere auto maakt in ieder geval vergoed. Jij bent dus ook verzekerd als iemand anders schade maakt aan je auto. Als je zelf schade maakt aan je auto, moet je dit wel zelf betalen als je hier niet voor verzekerd bent. Beslis dus voor jezelf goed wat voor verzekering het best bij je past en ga vervolgens op zoek naar een geschikte verzekeraar.

Vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar

Als je weet wat je nodig hebt, kun je vervolgens verschillende verzekeringsmaatschappijen gaan bekijken. Hier kun je dan de prijs van jouw autoverzekering berekenen om erachter te komen wat je maandelijks kwijt zou zijn. Dit verschilt namelijk per persoon. De verschillende dingen waar een verzekeringsmaatschappij naar kijkt zijn vaak je leeftijd, je rijervaring, je schadevrije jaren en de waarde van je auto. Als je niet veel rijervaring hebt betaal je sowieso maandelijks meer premie, dit is omdat beginnende bestuurders gemiddeld genomen vaker schade rijden. Als je veel schadevrije jaren hebt, wat betekent dat je een aantal jaren geen schadeclaim hebt ingediend, ben je een kleiner risico en hoef je dus maandelijks minder premie te betalen.

Lees ook de kleine lettertjes goed

Dan is het belangrijk dat je ook de kleine lettertjes van een verzekeringscontract gaat lezen. Er zijn vaak veel eisen waar je aan moet voldoen. Behalve dat je schadevrije jaren vaak veel invloed hebben op je premie, is het vaak ook zo dat de plek waar je woont invloed heeft. Dit is bijvoorbeeld zo als je kies voor een aanvullende verzekering en je je dus ook verzekerd voor diefstal. Als je dan in een diefstalgevoelige wijk woont. betaal je daar een stuk meer voor dan wanneer je in een ‘veilige’ buurt zou wonen. Ook is het zo dat je bij sommige verzekeringen meer geld krijgt als je in een ongeluk komt. Als je dit belangrijk vind moet je hier dus ook weer naar kijken en dan de beste uitkiezen. Wat voor jou de beste autoverzekering is, ligt er dus heel erg aan wat jouw wensen zijn. 

 

Vergelijken? Kijk ook eens op de website van Independer.


www.weetjedat.nl Blog Feed

Waarom zelf je auto wassen beter is voor je portemonnee (do, 18 jul 2024)
>> meer lezen

Wat is IT Asset Disposition? (Fri, 05 Jul 2024)
>> meer lezen

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (Sat, 15 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0