· 

Deze ruiterkleding heb je nodig bij het paardrijden!

Wanneer je net begint met paardrijden of erover nadenkt om te gaan beginnen met paardrijden, dan heb je daar wel speciale ruiterkleding voor nodig. Als je er dus over na zit te denken om te gaan paardrijden, moet je wel goed uitzoeken welke kleding je aan moet schaffen. Wil jij weten welke ruiterkleding je nodig hebt? Dat lees je in dit artikel.

Broek en bovenkleding

Er zijn een paar regels als het gaat om een paardrijbroek en de bovenkleding. De bovenkleding moet lekker zitten en je moet je er goed in kunnen bewegen. Op de rijbaan is het dat je netjes voor de dag moet komen, dus blote schouders en navelshirtjes kunnen dan ook niet. De instructeur moet kunnen controleren of je houding goed is, draag daarom geen wijde truien. Als je het koud hebt kan je een korte jas of een bodywarmer aantrekken. De broek moet een paardrijbroek zijn of een strakke, meebewegende broek zonder naden zijn. De paardrijbroeken van minihorseshop zijn hier geschikt voor.

De schoenen

De belangrijkste regel met schoenen is dat je niet met gympen of sportschoenen op een paard mag stappen. Het beste kan je rijlaarzen aanschaffen. Deze zijn speciaal geschikt voor paardrijden. Als beginner zou je ook met hoge, stevige en sterke schoenen kunnen paardrijden. Zorg er ook voor dat deze schoenen voorzien zijn van een kleine hak.

De cap

Wat ook zeker een belangrijk onderdeel is van de ruiterkleding, is de cap! Stap nooit op een paard zonder dat je cap hebt. Een cap moet goed op je hoofd aansluiten. Als je er geen hebt, dan kan je navragen of ze bij het ruitersportcentrum of bij de vereniging caps te huur of te leen hebben. Een cap is er voor de veiligheid. Caps zijn er in verschillende kleuren beschikbaar.  

 


www.weetjedat.nl Blog Feed

Verschillen tussen de goedkope inboedelverzekering (wo, 23 sep 2020)
>> meer lezen

Maak kennis met het unieke merk Swissflex (Tue, 22 Sep 2020)
>> meer lezen

Waar staat de R van Peter R. de Vries voor? (Wed, 12 Aug 2020)
>> meer lezen

Hoe stijl je sokken? (Fri, 03 Apr 2020)
>> meer lezen

Wat is VOIP en wat zijn de voordelen voor ondernemers?  (Thu, 02 Apr 2020)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0