· 

Hoe kies je een stijlvolle outfit voor een afspraakje?

Heb je een spannende eerste date voor de boeg of ga je een bijzondere avond tegemoet met je partner? Dan is het een mooie gelegenheid om jezelf stijlvol te kleden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn zoveel verschillende outfits waaruit je kunt kiezen. Hoe weet je zeker dat je kleding de juiste indruk zal gaan maken? In dit artikel bespreken we enkele praktische overwegingen om een stijlvolle outfit samen te stellen die perfect is voor jouw afspraakje:

 

Bron: Suitable
Bron: Suitable

1. Houd rekening met de dresscode

Ten eerste is het belangrijk om te weten waar je naartoe gaat en of er een dresscode van kracht is. Een dresscode is niets meer dan een afspraak om je op een bepaalde manier te kleden. Is het een ontspannen afspraak bij de koffietent om de hoek? Dan is een casual outfit meer dan voldoende. Ga je eten in een chic restaurant, dan is het verstandig om meer gekleed de deur uit te gaan. Mocht je niet zeker weten wat voor outfit gewenst is, kun je altijd vooraf bellen.   

2. Kies kleding die past bij je persoonlijke stijl

Stijl is meer dan het volgen van trends, maar ook het vinden van kleding die bij jouw persoonlijkheid en lichaamstype past. Als je niet gewend bent om een overhemd met een stropdas te dragen, dan kan dat even wennen zijn. Wees bewust dat je je ongemak uitstraalt naar anderen en dat zorgt ervoor dat anderen zich niet op hun gemak voelen. Hoe comfortabeler je je voelt in wat je draagt, hoe meer zelfverzekerder je overkomt en dat komt je dat alleen maar ten goede.

3. Houd het eenvoudig

Er is niets mis mee om jezelf van je beste kant te laten zien, maar zorg ervoor dat je het niet overdrijft. Kies voor tijdloze kledingstukken zonder te veel opvallende details. Het is beter om te gaan voor klassieke combinaties waarvan je zeker weet dat ze goed staan. Zo is een goed passend wit overhemd, een stijlvolle chino broek en een net jasje, meestal meer dan prima. Je hebt dan een verfijnde uitstraling zonder dat je outfit de aandacht je partner te veel afleidt.

4. Let op de pasvorm

De pasvorm bepaalt in hoeverre een kledingstuk de vormen van je lichaam volgt. Over het algemeen is het zo dat een licht getailleerd kledingstuk je een sportieve en moderne uitstraling geeft. Hierin is het belangrijk om kleding te kiezen die past bij je lichaamstype. Te strakke kleding beperkt je bewegingsvrijheid en een te losse outfit staat slordig. Mocht iets niet helemaal passen, dan kun je altijd naar een kleermaker gaan om het te laten aanpassen.

5. Investeer in kwaliteit

Het is verleidelijk om voor je afspraak snel een goedkoop overhemd van de rek te plukken, maar dat is niet verstandig. Het is beter om extra geld opzij te leggen voor kledingstukken van hoge kwaliteit die lang meegaan. Zo zie je er niet alleen beter uit, je bespaart ook geld omdat je niet elke keer kleding hoeft te vervangen. Neem het kledingstuk in handen en kijk naar de kwaliteit van het stof, de stevigheid van de knopen en de netheid van de details zoals stiksels.

6. Denk aan de details

Accessoires maken een groot verschil in je outfit. Een stijlvolle smartwatch, een leren riem of een paar mooie schoenen zijn genoeg om je uitstraling naar een hoger niveau te tillen. Hiermee laat je aan je date zien dat je het belangrijk vindt om goed verzorgd over te komen. Ook hier geldt dat je de juiste balans moet vinden. Hang jezelf niet vol met armbanden, kettingen of ringen, anders kom je snel te kitscherig over. Maak het eenvoudig, maar wel verfijnd.

7. Houd rekening met het weer

Nederlands weer blijft onvoorspelbaar en dus is het verstandig om rekening te houden met het onverwachte. Dit is vooral belangrijk wanneer je een buitenactiviteit hebt gepland. Een veelzijdige half-zip trui is ideaal om je temperatuur te reguleren tijdens wisselvallige dagen. Een gelaagde outfit biedt hierin de uitkomst, met name tijdens de herfst- en wintermaanden. Een handige tip is om de avond van tevoren nogmaals het weerbericht te bekijken.

Goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je een belangrijke afspraak hebt, is het kiezen van de juiste outfit cruciaal. Om een gepaste outfit samen te stellen moet je rekening houden met de dresscode en jouw persoonlijke stijl. Bovendien is het verstandig om overdreven details te vermijden. Door te letten op de pasvorm en te investeren in kwaliteit stukken breng je je outfit naar een hoger niveau. Accessoires kunnen ook hierbij helpen, maar dienen in balans te zijn. Als laatste is het belangrijk om het weer in gedachten te houden en hierop je kledingkeuze aan te passen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0