· 

Je trap veilig en slipvrij houden

Uitglijden, struikelen en vallen op trappen komt maar al te vaak voor. Maar wist je dat er manieren zijn om je trap veiliger te maken, zodat dit soort ongelukken voorkomen kunnen worden? Met de juiste materialen en een beetje elleboogvet kun je je trap in een mum van tijd antislip maken. Lees verder om uit te vinden hoe! 

Materialen die je nodig hebt

Als je de slipfactor van je trap wilt verminderen, heb je een paar dingen nodig, waaronder schuurpapier, een verfkwast, antisliptape en een soort afdichtmiddel voor buiten (als de trap buiten staat). Afhankelijk van het materiaal van je trap - hout, beton, tegels - moet je misschien ook een bepaald soort verf of kit gebruiken. Het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je begint, zodat je de juiste producten voor de klus krijgt. 

Schuren en schilderen

Als je alle benodigde materialen voor de klus bij de hand hebt, begin dan met de trap goed te schuren met schuurpapier korrel 120. Dit helpt om het oppervlak wat textuur te geven, zodat het minder glad is als het nat is. Na het schuren veeg je met een vochtige doek alle schuurresten en stof weg. Nu is het tijd om twee lagen buitenkit of latexverf aan te brengen (afhankelijk van het materiaal waarvan je trap is gemaakt). Laat elke laag volledig drogen voordat je een volgende aanbrengt. Breng zo nodig nog een extra laag blanke lak aan als alles droog is, voor extra bescherming tegen waterschade en uitglijden.  

Antislip tape aanbrengen

Als alles mooi geschilderd en afgedicht is, is het tijd voor een laatste stap: antisliptape! Deze tape is er in verschillende kleuren en materialen bij webshops zoals antisliprubbertape.com, dus kies er een die het beste bij je bestaande inrichting past. Begin met het opmeten van elke stap, zodat je precies weet hoeveel tape je voor elke stap nodig hebt. Haal dan de achterkant van het plakband af en druk het stevig op zijn plaats bij elke trede tot je klaar bent. Deze laatste stap zal het uitglijden op je trap aanzienlijk verminderen dankzij het getextureerde gripoppervlak! 

 

Conclusie: 

Je trap slipvrij maken hoeft niet moeilijk te zijn! Met slechts een paar eenvoudige stappen - ruwe plekken wegschuren, kit of verf aanbrengen, afhankelijk van het soort materiaal, en tenslotte antisliptape aanbrengen - kun je een veilige omgeving creëren waar uitglijden, struikelen en vallen volledig vermeden kan worden bij het op- en aflopen van trappen in je huis of bedrijfsruimte. Wacht dus niet langer - maak die trappen vandaag nog veiliger!

Reactie schrijven

Commentaren: 0