· 

Urineverlies: wat zijn de oorzaken en wat kan je er tegen doen?

Urineverlies incontinentie ouderen

Urineverlies is, zeker in het begin, heel naar. Het is daarom ook goed voor te stellen dat je je online verdiept in de oorzaken van urineverlies en hoe je dat het beste kan verhelpen. In dit artikel lees je daarom wat de oorzaken van incontinentie zijn en wat je tegen urineverlies kan doen. 

Wat zijn de oorzaken van incontinentie?

Het is lastig om één oorzaak aan te wijzen voor incontinentie. Een van de redenen kan de inspanning zijn. Wanneer je op een bepaald moment moet presteren ga je vaak druk uitoefenen op je buikholte. Dit, in combinatie met slappe bekkenbodemspieren, kan een oorzaak zijn dat er urine ontsnapt.

 

Ook kan je last hebben van druppelincontinentie, waarbij je blaas door een slappe sluitspier urine sneller doorlaat. Ook een grote prostaat is een reden, waardoor de plasbuis knelt en de urine in druppels eruit komt. In dit geval is het raadzaam om naar de dokter te gaan en oefeningen op te volgen.

 

Verder kan incontinentie ontstaan, vanwege een eerder opgelopen ziekte. Denk bijvoorbeeld aan MS of Parkinson. Doordat de zenuwen door de ziekte zijn aangetast geven zij minder goed signalen aan de hersenen door.

Tot slot kan een combinatie van de bovenstaande factoren ook een rol spelen. Zo kan je bijvoorbeeld de urine niet ophouden, doordat je je moet inspannen, terwijl je diabetes hebt. Echt de oorzaak aanwijzen is in dit geval lastig.

Wat kan je tegen urineverlies doen?

Incontinentiemateriaal wordt het meest gekozen bij urineverlies. Incontinentiemateriaal is gemaakt om urine op te vangen en absorbeert de urine goed. Bekijk goed in de winkels of het incontinentiemateriaal wel geschikt is voor je probleem. Je hebt namelijk verschillende type opnames, afhankelijk van je probleem.

 

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel verder geholpen met je incontinentie. Veel sterkte toegewenst! 

 

www.weetjedat.nl Blog Feed

Waar moet je op letten bij het kopen van een sauna? (za, 16 nov 2019)
>> meer lezen

Hoe koop je voor een scherpe prijs tuinmeubelen? (Fri, 15 Nov 2019)
>> meer lezen

Urineverlies: wat zijn de oorzaken en wat kan je er tegen doen? (Sat, 09 Nov 2019)
>> meer lezen

Leen onderzoek: Consument vergeet rente vergelijken bij lening (Wed, 06 Nov 2019)
>> meer lezen

Wat is het prijzengeld in de Champions League 2019 en de Europa League 2019? (Wed, 28 Aug 2019)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0