· 

Zo creëer je een veilige omgeving voor je werknemers

veilige werkomgeving

Er zijn veel beroepen waar werknemers in gevaar kunnen komen. Zoals bijvoorbeeld medewerkers van een bank of een juwelierszaak. Deze zaken lopen in tegenstelling tot ander soort winkels een groter risico om overvallen te worden. Het kan voor werknemers van deze zaken daarom stressvol zijn om naar werk te gaan. Veiligheid staat altijd voorop. Dus ook de veiligheid van je werknemers. Maar hoe kun je je werknemers een veilig gevoel geven? Wat is een noodknop en hoe werkt deze? Deze vragen gaan we vandaag behandelen.

Camera’s

Een voordehand liggende optie, maar in winkels zoals juweliers en bankgebouwen is het erg belangrijk om camera’s te hebben hangen. Camera’s geven een veilig gevoel en dringt ook de criminaliteit terug. Werk je nou voor een bedrijf waarvan jij het gevoel hebt dat je veiligheid niet verzekerd is? En vindt jij dat er camera’s zouden moeten hangen, maar is dit niet het geval? Wees dan niet bang om dit bij je werkgever aan te geven. Vertel eerlijk dat je je onveilig voelt, waarom je dat zo voelt een wat je werkgever eraan kan doen. 

Noodknop

Het komt gelukkig bijna niet meer voor dat er geen camera’s hangen op risicovolle plekken. Als er op jouw werk camera’s hangen en je hebt soms nog steeds het gevoel dat je niet veilig bent, bestaat er zoiets als een alarmknop. Dit is een knop die zich ergens in het bedrijfspand bevindt. Deze knop zit vaak overdekt opgesteld zodat alleen het personeel weet dat hij er zit en waar hij precies zit. In een noodsituatie kan er dan op de knop gedrukt worden, waarna er razendsnel contact opgenomen wordt met de alarmcentrale. 

Persoonlijke veiligheid

Buiten werknemers van juwelierszaken en banken zijn er ook bepaalde beroepen waarbij mensen persoonlijk (in huis bijvoorbeeld) bedreigd worden. Beroepen als politie of misdaadverslaggever zijn beroepen waarbij dit helaas wel eens voorkomt. Voor deze mensen bestaat er ook een persoonlijk alarm. Deze draag je altijd bij je. Op het moment dat je bedreigd wordt druk je op de knop. Ook hier wordt de alarmcentrale direct gewaarschuwd. Ze kunnen nadat je op deze knop gedrukt hebt even meeluisteren met de situatie en op basis daarvan de gepaste hulpdiensten inschakelen.

Veiligheid

Bepaalde beroepen lopen dus vaker dan andere beroepen het risico om bedreigd te worden. In deze gevallen is het dus verstandig om camera’s in te schakelen. Daarnaast is ook een alarmknop in de zaak en een persoonlijk alarm bij je dragen een verstandige optie.


www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0