· 

Rond vloerkleed 101: alles wat je moet weten over ronde vloerkleden

Een rond vloerkleed is een mooie aanwinst voor elke kamer. Ze zijn er in alle vormen en maten, en kunnen worden gebruikt om kleur en textuur aan je ruimte toe te voegen. In deze blogbijdrage bespreken we alles wat je moet weten over ronde vloerkleden. We zullen het hebben over de verschillende soorten ronde tapijten, hoe je het juiste tapijt voor je ruimte kiest en hoe je het moet onderhouden.

vloerkleed

Verschillende soorten ronde vloerkleden

Er zijn een aantal verschillende soorten ronde vloerkleden op de markt. Een paar van de meest populaire zijn;

 

Handgeknoopte ronde vloerkleden: deze tapijten worden gemaakt door wol of katoen te knopen rond een basis van schering- en inslagdraden. Het aantal knopen per vierkante centimeter bepaalt de kwaliteit van het tapijt.

Machinaal vervaardigde ronde tapijten: Deze tapijten worden op een elektrisch weefgetouw gemaakt van synthetische of natuurlijke vezels. Ze zijn minder duur dan handgeknoopte tapijten en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en patronen.

Plat geweven ronde vloerkleden: Deze lichtgewicht vloerkleden worden gemaakt door verschillende materialen samen te weven, zoals wol, jute of katoen. Plat geweven ronde tapijten zijn vaak omkeerbaar en kunnen worden gebruikt in druk belopen ruimtes.

Het juiste vloerkleed voor je ruimte kiezen

Bij het maken van een keuze zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden;

 

  • De grootte van het vloerkleed: zorg ervoor dat het vloerkleed in verhouding staat tot de grootte van de kamer. Een te klein rond tapijt zal verloren lijken in een grote ruimte, terwijl een te groot rond tapijt een kleinere ruimte zal overweldigen.
  • De pool: als je een rond tapijt zoekt voor een drukbezochte ruimte, kies dan een tapijt met een lage pool. Een hoge pool kan moeilijk schoon te maken zijn en houdt na verloop van tijd minder goed stand.
  • Het materiaal: als je allergisch bent, kun je het beste een rond tapijt kiezen van natuurlijke vezels zoals wol of katoen. Synthetische materialen zoals polyester of nylon kunnen ook een goede keuze zijn voor mensen met allergieën .
  • De kleur: kies een rond tapijt dat de kleuren in je kamer aanvult. Als je op zoek bent naar een knaller van kleur, kies dan een rond tapijt met een gedurfd patroon of felle kleuren. Als je wil dat het ronde tapijt opgaat in de ruimte, kies dan een neutrale kleur of een kleur die past bij de overheersende kleur in je ruimte.

Je ronde vloerkleed onderhouden

Als je het perfecte ronde vloerkleed voor je huis hebt gekozen, is het belangrijk om het te onderhouden zodat het nog jaren meegaat. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van je ronde vloerkleed;

 

  • Stofzuig regelmatig: zo verwijder je vuil en stof uit de vezels van het tapijt.
  • Draaien: draai je ronde vloerkleed om de paar maanden, zodat het slijt gelijkmatig na verloop van tijd.
  • Vlekken verwijderen: als er iets gemorst is, reinig het dan onmiddellijk met een milde zeep en water.
  • Naar buiten: neem je ronde vloerkleed om de paar maanden mee naar buiten en schud het even op om vuil en stof te verwijderen.

 

Als je deze tips aanhoudt kun je er zeker van zijn dat je het meeste haalt uit een rond vloerkleed. Bedankt voor het lezen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0