· 

De voordelen van zonwerende folie

zonwerende folie

Als je te maken hebt met een ruimte waar erg veel zon binnenkomt, kan het fijn zijn om gebruik te maken van een raamfolie. Er zijn verschillende soorten raamfolie en iedere soort folie heeft ook weer zijn eigen voordelen. Je zult al snel merken dat raamfolie veel effect heeft op de ruimte waarvoor je het gebruikt. Dit zijn een aantal voordelen van zonwerende folie.

Warmte wordt tegengehouden door raamfolie

Het grootste voordeel van zonwerende raamfolie is waarschijnlijk dat het warmte niet doorlaat. Dit gaat twee kanten op. De warmte van binnen wordt beter behouden en de kou van buiten kan minder makkelijk binnenkomen. Dit zorgt ervoor dat een ruimte in de winter niet te koud wordt. In de zomer werkt dit natuurlijk andersom. Dat kan bijvoorbeeld heel fijn zijn als je veel ramen hebt en hier de zon vol op staat, dit zorgt er vaak voor dat het binnen heel warm wordt. Het warmtewerende folie zorgt ervoor dat dit niet echt gaat. Voor veel mensen is dit een groot voordeel. Als het klimaat in een ruimte door zo’n kleine aanpassing al zoveel aangenamer wordt, is het zeker aan te raden om het eens te overwegen.

Verduisterd de ruimte niet

Wat ook een groot voordeel is aan raamfolie, is het feit dat het niet verduisterend is. Als je dit dus niet graag hebt scheelt dit veel. Het is namelijk vaak zo dat je wanneer je een andere manier wilt gebruiken om de zon niet meer naar binnen te laten schijnen, dat het ook direct donker wordt. Hierdoor  moet je er weer voor zorgen dat het toch licht wordt binnen. Natuurlijk licht is vaak een stuk fijner dan kunstmatig licht. Daarom zou raamfolie zeker geen verkeerde keuze zijn als het een ruimte is waar je ook graag natuurlijk licht binnen krijgt.

Raamfolie is een voordelige keuze

Een ander voordeel aan raamfolie is dat het vaak een hele voordelige keuze. Het aanschaffen van raamfolie hoeft niet veel te kosten. Het is al helemaal niet duur als je het vergelijkt met andere vormen van zonwering. Zo is een rolluik bijvoorbeeld al een stuk duurder wanneer je deze voor een normale prijs koopt. Om hierop te besparen, is raamfolie zeker een goede keuze. Je bespaart ook vaak geld als je raamfolie hebt. Je hoeft in de winter namelijk minder gebruik te maken van de verwarming omdat het binnen langer warm blijft. Ook hoef je in de zomer je airco een stuk minder te gebruiken om het binnen koeler te houden. Dit zal zorgen voor een vermindering van je maandelijkse lasten.

Personaliseer jouw raamfolie

Iets anders wat een voordeel aan raamfolie kan zijn, is dat het gepersonaliseerd kan worden. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je bedrijfsnaam in je raamfolie te maken. Ook de kleur van je raamfolie kun je zelf kiezen. Vaak kan dit ervoor zorgen dat je iets heel unieks op je ramen hebt gemaakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het raamfolie er relatief simpel uit te laten zien. 


www.weetjedat.nl Blog Feed

De psychologie achter kunstvoorkeuren (za, 11 mei 2024)
>> meer lezen

Crypto: de eeuwige strijd tussen Bitcoin en Ethereum (Thu, 02 May 2024)
>> meer lezen

Lente 2024: dit zijn de kledingtrends  (Mon, 08 Apr 2024)
>> meer lezen

De reis van fruit: van boomgaard tot supermarkt (Mon, 18 Mar 2024)
>> meer lezen

Hoe kun je de badkamer eenvoudig schoonmaken? (Wed, 28 Feb 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0