· 

Waar is mijn container?

Waar is mijn container - vesselfinder

Er gaan dagelijks vele duizenden containers van het verre oosten naar Nederland. Sterker nog, een containerschip heeft soms wel 22.000 containers in het laadruim. Dat is bijna niet voor te stellen. Heb je producten besteld in Aziatisch land en wordt dit verscheept via een containerschip. Dat duurt vanzelfsprekend een stuk langer dan met het vliegtuig.

Ever Given

Niet lang geleden liep er een schip vast in het Suezkanaal. Deze waterdoorgang die de Middellandse Zee verbindt met de Indische Oceaan is een zeer belangrijke verkeersader voor de zeevaart. De Ever Given, het schip dat vastliep op de bodem, zorgde ervoor dat in totaal 422 schepen in een enorme file terecht kwamen. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel schepen in het Suezkanaal voor anker gingen aan beide ingangen. Voor vele bedrijven en consumenten was dit een grote teleurstelling, want het betekende voor vele producten een enorme vertraging op de levering. Uiteindelijk zorgde het Nederlandse bedrijf Boskalis voor de oplossing. Zij maakten het schip los, waardoor de logistieke stromen weer op gang kwamen.

 

Vesselfinder
Bron: Vesselfinder.com

Vessel Finder

Heb je een container besteld en is deze onderweg? Dan heb je een containernummer gekregen. Met dat nummer kun je op vesselfinder.com live zien waar het vrachtschip en dus jouw container zich bevindt. Het is een leuke website die een goede indruk geeft van de zeevaart, maar ook het soort schepen dat de golven trotseren. Al met al zeker de moeite waard om eens lekker door deze website heen te klikken en te bekijken wat de drukke waterwegen zijn. Het is een drukte van jewelste. Van veel schepen is bovendien een foto te zien en ook leuke statistieken zoals de grootte, het bouwjaar, de koers, de verwachte aankomstdatum en -tijd, de actuele snelheid, de havens die zijn aangedaan en het weer ter plaatse. Dus wil je weten waar je container is en heb je weinig geduld? Klik dan even lekker door de website Vesselfinder heen.

www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0