· 

Weet je waarom kloon cartridges zo veel goedkoper zijn dan originele cartridges?

We willen allemaal nooit te veel betalen voor iets en daarom besparen we ons suf op verschillende dingen. We schaffen zonnepanelen aan, isoleren ons huis en speuren alle krantjes af voor de laatste aanbiedingen. Allemaal hartstikke goed en duurzaam natuurlijk, maar wist je dat je vaak ook nog tot 80% op je printkosten kunt besparen? Nee? Lees dan snel verder, want er wordt wel eens gezegd dat inkt de duurste vloeistof op aarde is. 

Huismerk cartridges

Print je al met huismerk cartridges? Dan kun je direct verder gaan naar de volgende tip. Print je nog niet met huismerk cartridges? Dan raden we je aan om heel snel over te stappen. Huismerk cartridges zijn namelijk heel wat goedkoper dan originele cartridges. Wat zijn huismerk cartridges? En waarom zijn ze zo goedkoop Huismerk cartridges zijn cartridges die niet gemaakt zijn door de fabrikanten van printers. Fabrikanten verdienen bijna niets op printers, maar het verdienmodel zit op de cartridges die bij de printer horen. Fabrikanten van Huismerk cartridges hoeven de printers niet terug te verdienen en zijn daarom veel goedkoper. 

Weet je dat je naast het kopen van kloon cartridges op nog veel meer manieren kunt besparen op inkt?

1. Printerinstellingen
Wanneer je goedkope huismerk cartridges hebt aangeschaft, is het tijd om nog meer te besparen. Dit doen we door wat instellingen van de printer aan te passen. Zet de printer allereerst op zwart-wit. Kleuren inkt is namelijk veel duurder dan zwart-wit inkt. Is het niet noodzakelijk om in kleur te printen? Doe het dan vooral niet en houdt wat extra euro’s in je zak. Daarnaast kun je ook nog op papier besparen. Dit doe je door dubbelzijdig te printen. Bij sommige printers is het ook nog mogelijk om de kwaliteit van een printje aan te passen. Hoe lager de kwaliteit, hoe minder inkt er verbruikt wordt. Dit zou je dus ook nog kunnen aanpassen. 

2. Lettertype

Dit is een wat minder voor de hand liggende tip. Wist je namelijk dat je ook kunt besparen op inkt door je lettertype in je tekstverwerker aan te passen? Sommige lettertypes verbruiken namelijk minder inkt dan andere lettertypes. Ecofont is hier zelfs speciaal voor gemaakt. Zij pleiten dat wanneer je hun lettertype gebruikt, je tot 50% kunt besparen op printkosten. Dit lettertype is echter niet gratis. Garamond is een gratis lettertype dat ook minder inkt verbruikt. 

3. Pas op met wat je print

Tot slot is het misschien handig om eens te kijken wat je wel allemaal niet uitprint. Wanneer je hier jezelf bewust van wordt, kom je er misschien wel achter dat je best veel onnodige dingen uitprint. Probeer hier eens op te letten en print alleen wat je echt nodig bent. Dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee. 

 

www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0