· 

Wat is het coronavirus?

Het coronavirus verspreidt zich als een olievlek over de wereld. Vooral veel westerse landen worden zwaar getroffen. Dit komt waarschijnlijk, omdat inwoners van deze landen de mogelijkheden hebben om veel te reizen. Dat vergroot namelijk de kans dat je het zelf oploopt en vervolgens ook eenvoudig verspreidt en dus andere mensen besmet. 

 

In Nederland worden steeds meer maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Je kunt hier zelf ook een belangrijke bijdrage aan leveren. In dit speciale bericht geven we praktische tips die je eenvoudig kunt toepassen.

Coronavirus kort samengevat

In China, in de regio Wuhan om precies te zijn, startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten vertonen symptomen van koorts en luchtwegklachten. Het virus heeft inmiddels ook andere werelddelen bereikt. In Italië escaleerde het als eerst. In Nederland is de kern in Noord-Brabant gesitueerd, maar zijn door verspreiding ook mensen in andere provincies besmet. Inmiddels nemen vele landen wereldwijd verstrekkende maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen. 

Hygiëne adviezen

• Regelmatig handen wassen. Het alternatief is desinfecterende handgel.

• Hoest of nies in de binnenzijde van je elleboog.

• Vermijd ruimtes met veel mensen.

• Vermijd fysiek contact zoals handen schudden, zoenen en knuffelen.

• Gebruik voor het snuiten van de neus een papieren zakdoek en gooi deze direct na gebruik weg.

• Werk indien mogelijk thuis.

 

In veel landen worden in 2020 verstrekkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dammen. Er zijn zelfs landen die een zogeheten lock-down inzetten. Dat betekent dat inwoners worden geacht om thuis te blijven en slechts in noodgevallen of voor boodschappen de straat op gaan. 

 

Op het moment van schrijven van dit artikel is nog niet bekend wat de invloed van het coronavirus heeft op de gezondheid en de economie.

 

www.weetjedat.nl Blog Feed

De psychologie achter kunstvoorkeuren (za, 11 mei 2024)
>> meer lezen

Crypto: de eeuwige strijd tussen Bitcoin en Ethereum (Thu, 02 May 2024)
>> meer lezen

Lente 2024: dit zijn de kledingtrends  (Mon, 08 Apr 2024)
>> meer lezen

De reis van fruit: van boomgaard tot supermarkt (Mon, 18 Mar 2024)
>> meer lezen

Hoe kun je de badkamer eenvoudig schoonmaken? (Wed, 28 Feb 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0