· 

De verschillende toepassingen van paracord

Wat is paracord? Paracord is een koord dat van origine gebruikt werd door Amerikaanse parachutisten voor de parachutes. Na het landen sneden ze het koord van de parachute af, en diende deze nog vele nuttige toepassingen. Aangezien paracord bevestigd zit aan een parachute, kun je ervanuit gaan dat dit een uitermate stevig betrouwbaar stuk touw is. Tegenwoordig wordt paracord ook gewoon los verkocht in tal van winkels online zoals 123paracord.nl. Je hoeft het touw dus niet meer los te snijden van een parachute. Alsmede wordt het tegenwoordig voor veel meer zaken toegepast buiten militaire campagnes.

 

Sieraden

Sieraden zijn doorgaans prijzig. Maar niet langer dankzij paracord. Er zijn vele paracord hobbyisten in Nederland en ook elders in Europa die zelf sieraden maken dankzij paracord en accessoires zoals bedels en kralen. Denk met name aan paracord armbandjes maar ook kettingen. 

Dieren toebehoren

Naast sieraden voor mensen, zijn er ook paracord toepassingen voor dieren. Denk bijv. aan een hondenriem of halsband. Er zijn nu ook speciale paracord anti teken banden verkrijgbaar. Deze bevatten EM-x keramiek. Dit zijn pijpjes met daarin ingebakken een organisme waar teken en vlooien absoluut niet tegenkunnen. Wanneer de teek op jouw hond springt, zal deze al snel het niet naar zijn zin hebben en weg springen. Hier is wetenschappelijk onderzoek naar verricht en ook de praktijkervaring van vele honden baasjes wijst uit, dat zeer effectief is in teken en vlooien preventie.

Outdoor

Doe je graag aan survival dan kan paracord ook handig zijn. Er zijn speciale survival paracord varianten met een tinder draad die je helpen om gemakkelijk een kampvuur te maken bijvoorbeeld. 

Gaming

 

 

Ja ook de gaming fanatiekelingen hebben paracord ontdekt. Paracord wordt in deze wereld toegepast bijvoorbeeld als huls van de draad die van de PC naar de muis gaat. En ook voor andere hulzen wordt dit toegepast. Zodoende wordt het een kleurrijk en apart gebeuren, wat leuk is voor gamers die hun gear mee nemen naar een LAN party bijvoorbeeld. 

 

www.weetjedat.nl Blog Feed

Waarom zelf je auto wassen beter is voor je portemonnee (do, 18 jul 2024)
>> meer lezen

Wat is IT Asset Disposition? (Fri, 05 Jul 2024)
>> meer lezen

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (Sat, 15 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0