· 

Wat is VOIP en wat zijn de voordelen voor ondernemers? 

Steeds meer ondernemingen hangen de telefooncentrale aan de wilgen. De reden hiervoor is dat het simpelweg niet meer nodig is om een telefooncentrale in-house te hebben om voor bedrijven belangrijke telefonische functies te kunnen uitvoeren. De telefooncentrale kost relatief veel en brengt een hoop onderhoudswerk met zich mee waar je zeker als MKB niet op zit te wachten. Om die reden kiezen steeds meer ondernemers voor hosted VOIP oplossingen. 

Wat is VOIP?

VOIP staat voor voice over internet protocol. In een notendop is het dus telefonische spraak maar dan over het internet i.p.v. een traditionele telefoon lijn.

Wat zijn de voordelen van VOIP?

VOIP telefonie is doorgaans beduidend voordeliger in gebruik. Wanneer je kiest voor hosted VOIP dan heb je helemaal geen omkijken meer naar onderhoud van je telefooncentrale. De VOIP provider zorgt dat alles altijd tip top in orde is en werkt. Daarbij komen sommige VOIP pakketten ook met nuttige functies die inbegrepen zijn. Denk bijv. aan een keuzemenu kunnen instellen, een wachtrij en zelfs telefoongesprekken kunnen opnemen. We merken dat vooral die laatste functie steeds populairder wordt onder ondernemers, omdat dit kan helpen om medewerkers te trainen. 

Heb ik met VOIP niet een of ander raar nummer?

Nee zeker niet. Je kunt gewoon mooie telefoonnummers vastleggen en vrijwel direct in werking stellen. Ook regionale nummers. Het is bijvoorbeeld zelfs mogelijk om als Groningse ondernemer een Amsterdams 020 nummer vast te leggen mocht je je bedrijf willen uitbreiden naar de hoofdstad. Anderzijds, kun je zelfs internationaal uitbreiden mocht je die ambities hebben met een echt Duits of Amerikaans telefoonnummer.

 

Zo maak je een beduidend betere eerste indruk in die markten, en dat kan net die voet tussen de deur zijn die je nodig hebt om te slagen in een competitieve buitenlandse markt. Buitenlandse bellers komen gewoon binnen bij jou in Nederland op jouw telefonische toestel. Eventueel kun je binnenkomende gesprekken met VOIP zelfs doorschakelen naar je mobiele nummer. Kortom, er zijn vele mogelijkheden met VOIP telefonie.

www.weetjedat.nl Blog Feed

Waarom zelf je auto wassen beter is voor je portemonnee (do, 18 jul 2024)
>> meer lezen

Wat is IT Asset Disposition? (Fri, 05 Jul 2024)
>> meer lezen

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (Sat, 15 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0