· 

Rouwbloemen: de symboliek van populaire bloemsoorten

Ook al wilt niemand erover nadenken. Ooit is het zover dat we een dierbaar familielid of een dierbare vriend of vriendin verliezen en moeten begraven of cremeren. Tijdens de dienst en tijdens een begrafenis of crematie staan bloemen vaak centraal, zeker als de overledene gek was op bloemen. Maar wat zijn nu gepaste bloemen voor een uitvaart of wat is de betekenis van bepaalde soorten bloemen? Hieronder meer informatie over rouwbloemen: de symboliek van populaire bloemsoorten. 

 

rouwbloemen

Roos

Een roos is de meest bekende bloem, niet alleen tijdens begrafenissen en crematies, maar ook om de liefde te vieren of om aan iemand te laten zien dat diegene je heel erg dierbaar is. Een roos staat voor liefde en passie, wat de roos dus uitermate geschikt maakt om te gebruiken als rouwbloem. Je kunt ook een boeket vol rozen laten maken en het rouwboeket laten bezorgen door een bloemist die veel ervaring heeft met het maken en samenstellen van rouwbloemen of rouwboeketten. 

 

Orchidee

Een orchidee is een prachtige bloem die symbool staat voor een stevige vriendschap. Het is dan ook een bloem die vaak gebruikt wordt om afscheid te nemen van een dierbaar persoon. Orchideeën zijn er in verschillende kleur, van wit tot aan roze en geel. 

Chrysant

Een chrysant wordt vooral in Aziatische landen veel gebruikt om afscheid te nemen. de ‘goudgele’ bloem staat daar voor een lang en gezond leven of onsterfelijkheid. Wij symboliseren de chrysant vooral als een bloem die staat voor vriendschap, gezondheid en geluk.

Dahlia

Een dahlia staat symbool voor oneindige liefde, kracht en weelde of rijkdom. De Dahlia wordt dan ook dikwijls door partners van de overledene verwerkt in een rouwboeket of als rouwbloem. Je kunt ook een mooie rouwkrans bestellen via Rouwboeket.nl met bloemen erin verwerkt naar keuze.

Hortensia

Een hortensia is een erg harmonieuze bloem die staat voor vrolijkheid, dankbaarheid, vrede en schoonheid. Een hortensia is vaak mooi gekleurd en kan zorgen voor een kleurrijk rouwboeket of een fleurige rouwkrans. 

Lelie

Je zal het misschien niet verwachten, maar een lelie wordt vaak gebruikt als rouwbloem. Een lelie staat voor steun en vergankelijkheid, wat mensen erg kan steunen in tijden van rouw. 

 

Zo zijn er dus diverse bloemsoorten die gebruikt kunnen worden als rouwbloemen tijdens een afscheid.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0