· 

De mogelijkheden van kassasystemen voor de horeca

welk kassa systeem voor de horeca?

Als je een horecabedrijf hebt dan weet je hoe hectisch het op sommige dagen kan zijn. Een goed kassasysteem kan dan van groot belang zijn. Een kassasysteem voor de horeca is namelijk allang niet meer alleen een middel om af rekenen met je klanten. Het is heel veel meer dan dat. In dit artikel gaan we de mogelijkheden bespreken die goede kassasystemen voor de horeca bieden. 

Waarom is een goed kassasysteem belangrijk?

Een goed kassasysteem is van levensbelang voor de horeca. Met de mogelijkheden die deze systemen tegenwoordig bieden kun je niet alleen vlot en veilig afrekenen met je klanten, je kunt bijvoorbeeld ook je personeel ermee inplannen, je inkoop bijhouden, de tafelplanning managen, reserveringen boeken etc. Hieronder bespreken we er een aantal.

Administratie bijhouden

De administratie bijhouden vinden veel ondernemers, zeker in de horeca, een noodzakelijk kwaad. Je kunt er echter niet omheen. Een geautomatiseerd kassasysteem neemt je veel werk uit handen omdat alles wordt bijgehouden. Het zorgt er ook voor dat de handelingen binnen je bedrijf soepeler verlopen en op die manier kun je ook je gasten sneller en beter bedienen. 

 

Uitgelicht: https://untill.nl/producten/kassasystemen-horeca/ 

 

Voorraadbeheer

De meeste kassasystemen voor de horeca bieden tegenwoordig standaard de optie voor voorraadbeheer. Uiteraard moet je dit wel aanpassen naar je eigen bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld  instellen hoeveel glaswerk er gemiddeld per week in je bedrijf sneuvelt, zodat dit automatisch in het systeem verwerkt wordt. Wellicht wordt er wel eens eten teruggestuurd, zijn producten kwalitatief niet goed genoeg meer zodat ze worden weggegooid etc. Dit kan allemaal worden ingesteld in goede kassasystemen.

Uitstraling

Een goed kassasysteem kun je koppelen aan tablets zodat je personeel bestellingen op een tablet kan invoeren. Niet alleen is dit goed voor de (moderne) uitstraling van je bedrijf, het zorgt er ook voor dat er geen verkeerde bestellingen worden doorgegeven vanwege een slecht leesbaar handschrift. 

Reserveringssysteem

In de horeca zijn reserveringen uitermate belangrijk. Of het nu gaat om het reserveren van een lunch of diner, of om het reserveren van een hotelkamer, je moet zeker weten dat het goed gebeurt. Met een modern kassasysteem is dit geen probleem. Vanaf elke op het systeem aangesloten computer kan een reservering ingeboekt worden. Het systeem zoekt dan zelf naar de beste tafel voor de reservering. Op die manier heb je een optimale bezetting en heb je geen last (meer) van overboekingen.

 

Tip: https://untill.nl/pos-systeem-horeca/

Conclusie

We hebben een aantal mogelijkheden besproken van de moderne kassasystemen voor de horeca. Er zijn er nog veel meer zoals bijvoorbeeld het splitten van rekeningen, het plannen van afhaal- en bezorgopties etc. Het voordeel van de systemen is dat ze perfect op jouw situatie kunnen worden aangepast. Kortom, voor elk wat wils!

Reactie schrijven

Commentaren: 0