· 

Welke vliegvelden heeft Nederland?

welke vliegvelden heeft Nederland

Nederland heeft meer vliegvelden dan je in eerste instantie zou denken. Hoeveel kun jij er opnoemen? Schiphol is veruit de populairste Nederlandse luchthaven die iedereen kent. Toch heeft ons kleine kikkerlandje veel meer mogelijkheden en locaties om het luchtruim te ontdekken. 

 

Met welke reden wil jij de lucht in? Veruit de meeste mensen bezoeken een luchthaven voor een vliegreis naar het buitenland, voor vakantie of voor het werk. Dan kijk je al snel naar het vliegveld dat qua reisafstand dichtbij is en jouw bestemming aanbiedt tegen een acceptabele prijs. Wil je met een andere reden het luchtruim verkennen? Dan past daar al snel een andere luchthaven bij. Denk hierbij aan specialistische vluchten zoals zweefvliegen, een helikoptervlucht of een parachutesprong. Hieronder vind je een overzicht van de vliegvelden die Nederland rijk is:

 

1. Schiphol Airport

De grootste luchthaven van Nederland en zeer populair voor zowel vakantiecharters, zakenreizen als vrachtvervoer. Het vliegveld van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam is enorm en is in staat om vele reizigers en pakketten per dag te verwerken. 

2. Eindhoven Airport

De tweede luchthaven van Nederland is gelegen in het zuidoosten van het land, in de Brabantse stad Eindhoven om precies te zijn. Deze luchthaven is vooral bekend als het kleine broertje van Schiphol en aanbieder van vakantiereizen naar Europese bestemmingen en landen daaromheen. Er wordt nauwelijks naar andere continenten gevlogen.

3. Rotterdam The Hague Airport

Ook op het vliegveld in de provincie Zuid-Holland staan vakantiereizen in Europa centraal. Net als Eindhoven Airport is Rotterdam The Hague Airport een kleine toegankelijke luchthaven waar nog alles op loopafstand is. 

4. Maastricht Aachen Airport

Dit vliegveld was lang na Schiphol de 2e luchthaven, maar heeft in de afgelopen decennia terrein verloren. Ook de naamswijzigingen (Aachen werd toegevoegd) heeft nog niet het gewenste effect gehad. Het aantal passagiersvluchten nam af en dat maakte de weg vrij om meer te gaan richten op het vrachtvervoer.

5. Groningen Eelde Airport

Met name voor Noordelijke reiziger is Groningen Eelde Airport een uitkomst. Samen met Rotterdam en Eindhoven vormt dit vliegveld een mooie driehoek waarmee een landelijke dekking wordt gerealiseerd en is er dus altijd een luchthaven in de buurt.

6. Lelystad Airport

Bijna letterlijk gelegen onder de rook van Schiphol. Nu de Amsterdamse luchthaven kampt met te veel geluidsoverlast en te weinig uitbreidingsmogelijkheden, ligt er een mooie kans voor Lelystad Airport om terrein te winnen en zelfs de samenwerking met Schiphol als kans te zien om een mooie groei door te maken. 

7. Teuge International Airport

Deze luchthaven is ondanks de ranking bij veel mensen bekend. Er worden veelal zakelijke vluchten uitgevoerd, maar ook recreatieve luchtactiviteiten zoals parachutespringen is populair.

 

Groningen Oostwold Airport (landbouw, recreatie), Den Helder Airport (helikopters), Kempen Airport (zakelijk), Seppe Airport (zakelijk, rondvlucht, vliegles), Airstrip Drachten (recreatie), Ameland Airport (parachutespringen, zweefvliegen), Zeeland Airport (recreatie en zakelijk), Vliegveld Hilversum (recreatie), Enschede Airport (recreatie, helikopter), Texel International Airport (recreatie).

 

De toekomst? Niemand weet hoe die eruit ziet. Toch zijn er wilde plannen. Bekijk de video. Wordt dit werkelijkheid?

www.weetjedat.nl Blog Feed

De psychologie achter kunstvoorkeuren (za, 11 mei 2024)
>> meer lezen

Crypto: de eeuwige strijd tussen Bitcoin en Ethereum (Thu, 02 May 2024)
>> meer lezen

Lente 2024: dit zijn de kledingtrends  (Mon, 08 Apr 2024)
>> meer lezen

De reis van fruit: van boomgaard tot supermarkt (Mon, 18 Mar 2024)
>> meer lezen

Hoe kun je de badkamer eenvoudig schoonmaken? (Wed, 28 Feb 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0