· 

Zonnepanelen hoeven echt niet altijd op het dak geplaatst te worden

Het gebruik van zonne-energie groeit snel. De reden hiervoor is vooral omdat het dankzij de stijgende elektriciteitskosten en een onstabiele energiemarkt steeds logischer wordt om zonne-energie aan je huis toe te voegen.

 

Door je eigen energie te produceren, kun je immers zelf handig jouw elektriciteitskosten beheersen en de energierekening verlagen. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt verkrijgbaar, en het kiezen van de juiste hangt van veel factoren af.

 

De op het dak gemonteerde zonnepanelen zijn een uitstekende keuze, omdat ze eenvoudig op de daken van huizen of commerciële gebouwen kunnen worden geïnstalleerd. In tegenstelling tot de zonnepanelen die op het dak worden geplaatst, worden de zonnepanelen zonder installatie veelal op de grond toegepast.

 

Wanneer voor zonnepanelen zonder installatie kiezen

Is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Overweeg in plaats daarvan een opstelling op de grond! Deze op de grond gemonteerde zonnepanelen zijn zonder twijfel een geweldig alternatief voor klanten die wel zonnepanelen willen, maar geen dak hebben die daarvoor geschikt is.

 

Kies ook zeker voor deze oplossing als je een beperkte dakruimte hebt, want zo’n op de grond gemonteerd zonnesysteem kan een efficiënter alternatief zijn voor zonnepanelen op het dak. 

 

De op de grond geplaatste zonnepanelen zijn altijd gemakkelijk bereikbaar. Hoewel zonnepanelen over het algemeen onderhoudsvrij zijn, is het, wanneer dat nodig is, veel gemakkelijker om met zonnepanelen op grondniveau te werken.

 

Ze zijn daardoor niet alleen makkelijk te onderhouden, maar kunnen ook eenvoudig onder verschillende hoeken geïnstalleerd worden, en het verhoogt de luchtstroom voor een verbeterde ventilatie.

 

Het is daarnaast niet nodig om een elektricien in te huren. Er is nooit een vergunning vereist en er zijn ook geen wijzigingen aan je dakconstructie noodzakelijk. Je kunt ze bovendien gemakkelijk meenemen als je verhuist. Zo profiteer je langer van jouw investering!

 

Het installeren van de zonnepanelen zonder installatie

De ‘plug & play’ zonnepanelen zonder installatie zijn bijzonder eenvoudig te installeren. Je kunt ze gewoon door middel van zogenaamde zonnekabels met een micro-omvormer verbinden. Deze omvormer wordt vervolgens met een standaard stroomkabel op je stopcontact aangesloten.

 

Door flink op de installatiekosten te besparen, kan jij als gebruiker van dit type zonnepanelen financieel behoorlijk profiteren ten opzichte van de kosten van conventionele installaties! Dat betekent automatisch een snellere terugverdientijd en een hoger rendement op je investering.

 

Een groot voordeel van op de grond gemonteerde zonnepanelen is dat ze veel meer controle bieden over de richting en hoek van je zonnepaneel. Zonnepanelen moeten immers naar het zuiden of zuidwesten gericht zijn om maximaal direct zonlicht te ontvangen.

 

Op een vlakke ondergrond kun je jouw zonnepanelen zonder installatie simpel in elke gewenste richting plaatsen om zo de blootstelling aan de zon te maximaliseren. Dit in tegenstelling tot de montage op een schuin dak.

 

Dit voordeel betekent ook dat zonnepanelen zo vaak meer zonlicht ontvangen, waardoor ze meer zonne-energie kunnen opwekken en jou dus nog meer geld besparen!

 

Ga ook voor zonnepanelen zonder installatie

Zonne-energie is de toekomst. De overstap naar zonne-energie zou daarom ieders prioriteit moeten zijn om zo een groenere toekomst te realiseren. Een ander belangrijk voordeel van elk zonnesysteem voor thuisgebruik, waaronder de op de grond gemonteerde zonnepanelen zonder installatie, is de mogelijkheid om je maandelijkse elektriciteitsrekening aangenaam te verlagen. Want door je eigen zonne-energie op te wekken, verminder je jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

 

Zonnepanelen hoeven ook echt niet altijd op het dak geplaatst te worden. Een zonne-installatie dichter bij de aarde kan, zoals je hierboven al kon lezen, allerlei voordelen opleveren die de zonnepanelen op een dak niet kunnen bieden.

 

Zonnepanelen zonder installatie zijn ook zeker de ideale oplossing als je vindt dat de investering van meerdere zonnepanelen op jouw dak te veel kosten met zich meebrengt. Dus waarom verdiep jij je ook niet eens iets meer in de zonnepanelen zonder installatie.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0