· 

De boekhouding van een sportclub wordt vooral door vrijwilligers gedaan

Boekhouding sportclub vrijwilligers

Nederland kent wel duizenden verschillende sportclubs en verengingen die voor het grootste deel draaiende gehouden worden door vrijwilligers. Naast het sociale en het sportieve aspect wat voor veel mensen de drijfveren zijn om zich actief aan een sportclub te binden, zijn er helaas ook een aantal andere activiteiten die gedaan moeten worden, zoals bijvoorbeeld de boekhouding. Hoewel de meeste sportverengingen niet puur en alleen op omzet en winst gericht zijn, zijn de financiën zeer belangrijk. Met zaken als bijvoorbeeld de kantineomzet kunnen namelijk weer nieuwe investeringen gedaan worden op bijvoorbeeld het onderhoud van het pand of materiaalkosten en andere faciliteiten. Net zoals bij andere bedrijven moet ook een sportclub jaarlijks aangifte doen bij de belastingdienst. Het is dan ook cruciaal dat de boekhouding op orde is.

 

Leestip: Boekhouding en apps - hoe het nog gemakkelijker wordt?

Zorg als sportclub voor een fraudebestendig boekhoudsysteem

Een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor een sportclub of vereniging is de contributie van de leden. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een boekhoudprogramma dan is het ook belangrijk dat dit onderdeel van de boekhouding zonder fouten in het systeem terecht komt. Er zijn verschillende applicaties waar gebruik van gemaakt kan worden die de mogelijkheid geven om de ledenadministratie direct te koppelen aan het boekhoudprogramma, zodat je precies kan zien wie er betaald heeft en hoeveel inkomsten er nog te verwachten zijn. Ook maakt dit het makkelijker en inzichtelijker hoeveel leden de club nodig heeft om break-even te draaien.

 

Meer informatie: Boekhoudsoftware voor sportclubs – je financiën in topconditie

Maak het op tijd zichtbaar wanneer je een financiële impuls nodig hebt

Veel sportclubs draaien als gezegd op de inzet van vrijwilligers en het is dan ook vaak zo dat meerdere personen zich met dezelfde taken bezig houden. Het is dan ook prettig wanneer meerdere mensen kunnen bijdragen aam het bijhouden van de administratie en de boekhouding op een sportclub. Dit wordt een stuk gemakkelijker wanneer je gebruikt maakt van een online-boekhoudprogramma waarbij ook een log zichtbaar is, zodat alle acties in het systeem gekoppeld worden aan de gebruiker. Op deze manier is fraude makkelijker op te sporen en tegen te gaan. Omdat je met een online programma altijd live een inzicht heb op de financiële situatie van de vereniging kun je ook sneller schakelen en acties op touw zetten wanneer je een financiële impuls nodig hebt, denk hierbij bijvoorbeeld aan initiatieven als sponsorlopen of het verkopen van paaseitjes aan leden en mensen in de omgeving.


www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0