· 

Weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van een boxspring?

Weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van een boxspring?

Ga je jouw eerste boxspring kopen? Dan is er een aantal zaken waar je op dient te letten. In dit artikelen laten we je een aantal belangrijke punten zien die je helder moet hebben, alvorens je tot de aankoop van een boxspring over gaat. 

Weet je welke grootte boxspring je nodig hebt?

Als je dit al weet, kun je deze tip over slaan en naar de volgende tip gaat, maar mocht je nog twijfelen, dan geven we je hieronder enkele handvatten die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. 

Aantal personen

Met hoeveel personen ga je de boxspring gebruiken? Slaap je er alleen in of slaap je er met z’n tweeën in. 

 

- Ik slaap alleen en ik heb genoeg ruimte op mijn slaapkamer:

Wanneer je alleen slaapt, volstaat een 1 persoons boxspring. Deze beginnen vanaf 70 cm breed en gaan tot 90 cm breed. Een boxspring is echter geen goedkope aanschaf en daarom raden wij aan wanneer het mogelijk is om alsnog een tweepersoons boxspring te kopen. Deze beginnen vanaf 140 cm breed (kleine tweepersoons) en gaan tot 180 cm breed, althans de standaard maten. 

 

- Ik slaap alleen en ik heb weinig ruimte op mijn slaapkamer: 

Heb je echt heel weinig ruimte op je slaapkamer, dan raden wij je aan voor de grootste 1 persoons boxspring te gaan. Deze is dus 90 cm. Mocht je toch nog wat ruimte over hebben, dan kun je ook kiezen voor een twijfelaar. Deze zit net tussen een 1 en 2 persoon boxspring in en is 120 cm breed. 

 

- Wij slapen met z’n tweeën en hebben genoeg ruimte:

Dan raden wij de 180 cm brede boxspring aan. 

 

- Wij slapen met z’n tweeën, maar hebben weinig ruimte: 

Meet de kamer op en kijk welk bed je nog kwijt kunt. Heb je echt heel weinig ruimte, ga dan voor de 140 cm. Je ligt dan wel redelijk dicht op elkaar. In een 160 cm breed bed kun je prima liggen met z’n tweeën. 

De lengte van het bed

De standaard maat van een bed is 200 cm. Ben je wat langer (en daarmee bedoelen wij boven de 185 cm) dan kun je kiezen om voor een 210 of 220 te gaan. 220 cm raden we vaak aan bij mensen die langer zijn dan 195 cm. 

Weet je welke opties de boxspring moet hebben?

Dan is het nog belangrijk om na te denken over de opties die de boxspring moet bevatten. Wil je bijvoorbeeld een elektrisch verstelbaar bed? Of ben je al wat ouder en dien je een lage instap te hebben? Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken.

Weet je jouw budget?

Ook geen onbelangrijke vraag is, hoeveel geld je wilt uitgeven voor een bed. Heb je een ruim budget, dan zijn de mogelijkheden uiteraard oneindig. Heb je echter wat minder te besteden dan kun je met een aantal dingen rekening houden:

 

- Vraag in de winkel of ze ook een showroommodel verkopen van het bed dat jij graag wilt

- Ga op zoek naar een boxspring outlet

- Houdt dagaanbieding websites in de gaten

- Probeer wat te onderhandelen in de winkel (Misschien is dit een beetje onwennig, maar je zult versteld zijn wat er nog te onderhandelen valt.)

 

 

 

www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0