· 

Getunede auto’s zien we steeds vaker in Nederland

carstyling

De kans dat je wel eens een getuned of ge-stylede auto hebt zien rijden is behoorlijk groot. Een sportieve auto met een extra grote uitlaat om het vermogen op te voeren of een auto met een unieke look, verlaagde bumpers en een spoiler om deze een nog stoerdere uitstraling te geven. Cartuning en carstyling wordt met de dag populairder in Nederland en steeds meer mensen houden zich met deze hobby bezig. 

 

De auto is voor zeer veel mensen niet alleen een vervoersmiddel, maar ook een hobby. Het sleutelen aan de auto en het opknappen of het werken aan projecten omtrent de auto is voor veel mensen een absolute liefhebberij. Op internet vind je dan ook talloze sites, waar hobbyisten met elkaar ervaringen delen, elkaar tips geven en projecten en foto’s van de mooist getuned auto’s met elkaar delen.

Cartuning en Carstyling zijn twee verschillende dingen die vaak in elkaar overlopen

Vaak worden carstyling en cartuning als begrip weleens door elkaar gebruikt, wat verwarrend kan zijn. Er is echter behoorlijk wat overlap tussen deze twee, maar er zijn ook significante verschillen. In beginsel richt cartuning zich voornamelijk op onderdelen die een invloed hebben op de prestatie van de auto. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan veranderingen in het motorblok of zaken als het plaatsen van een nieuwe uitlaat. 

 

Tip: Car Privacy Shades | Zonnescherm auto op maat

 

Carstyling is meer gericht op het verbeteren van de looks van de auto. Vaak gaat dit wel samen met cartuning, want wanneer je jouw auto sneller laat rijden dan wil je dat deze ook een sportievere look heeft. Bij carstyling valt te denken aan zaken als het verlagen van de auto, het blinderen van de ramen of het plaatsen van een sportieve bumper of grill op de auto. Ook binnen het interieur van de auto vindt styling plaats, met bijvoorbeeld sportstoelen of een sportstuur.

Online onderdelen bestellen uit het buitenland een stuk goedkoper via een webshop

Nederland staat bekend als handelsland en doet vooral aan heel veel import en export. Op autogebied is dit niet anders en de meeste auto’s worden dan ook niet in Nederland gemaakt. Ook op het gebied van onderdelen is dit het geval. 

 

Uitgelicht: Racegaas online kopen? ABS of Aluminium | Carstyle.nl

 

Wanneer het gaat om cartuning en carstyling dan gaat het vaak ook nog eens om een zogenaamde nichemarkt, waarbij specifieke onderdelen niet in groten getale voorradig zijn. Veel autotuners en stylers bestellen hun onderdelen dan ook in het buitenland. Met de opkomst van het grote aantal webshops die zich bezighouden met het verkopen van auto-onderdelen is het online bestellen en importeren van auto-onderdelen een stuk makkelijker en goedkoper geworden.


www.weetjedat.nl Blog Feed

Hoe kun je de badkamer eenvoudig schoonmaken? (wo, 28 feb 2024)
>> meer lezen

Zo verwarm je je woning op een slimme manier (Mon, 26 Feb 2024)
>> meer lezen

Hoe kies je een stijlvolle outfit voor een afspraakje? (Sat, 24 Feb 2024)
>> meer lezen

Zonnepanelen hoeven echt niet altijd op het dak geplaatst te worden (Wed, 21 Feb 2024)
>> meer lezen

Wat zijn de verschillen tussen schuttingen van composiet of hout? (Wed, 14 Feb 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0