· 

Dit zijn de competenties van iemand die bij de GGZ werkt

competenties medewerker GGZ

Als je werkt bij de GGZ ben je de hele dag aan het werken in de geestelijke gezondheidszorg. Hiervoor zijn verschillende eigenschappen erg belangrijk. Vaak zijn de mensen met wie je aan het werk bent in de war en begrijpen je minder goed. Daarom is het belangrijk dat je leert hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Op die manier zorg je ervoor dat je veel mensen op een fijne manier kan ondersteunen. De eigenschappen die je dan nodig hebt staan hier op een rij.

Het graag verzorgen van mensen moet in je zitten

Als je aan het werk gaat in de zorg, is het belangrijk dat je het verzorgen van mensen fijn vindt. Je zult veel mensen moeten verzorgen en daarom is het belangrijk dat je dit niet met tegenzin doet. Stel dat dit wel het geval is, dan zul je merken dat je het nooit lang gaat volhouden. Als je aan de slag zou willen als verpleegkundige, ben je vaak nog meer bezig met het verzorgen van anderen. Als verpleegkundige ggz ben je bezig met het vinden van de juiste plek voor mensen die hulp nodig hebben. Je geeft mensen met een forensische titel en gedragsproblemen vaak toch nog een kans.

Je zult erg geduldig moeten zijn

Als je aan het werk gaan bij de GGZ, zul je merken dat je heel geduldig moet zijn. Je zult dan vaak zien dat mensen al sneller geïrriteerd zijn en dit op jou afreageren. Er is ook een grote kans dat ze sowieso al gedragsproblemen hebben. Belangrijk is dat jij dan altijd rustig blijft en op de goede manier reageert in elke situatie. 

Het is belangrijk dat je duidelijk bent in wat je bedoelt

Ook is het belangrijk dat je problemen goed kan verwoorden. Je moet duidelijk zijn in wat je bedoelt, maar je moet het wel vriendelijk brengen. Al helemaal als GZ psycholoog zul je merken dat de manier waarop je iets zegt erg belangrijk is. Het is de bedoeling dat je in een keer begrepen wordt. Wanneer dit niet het geval is, merk je vaak dat de mensen die je probeert te helpen je niet begrijpen en daardoor gefrustreerd raken. Ze zullen dit vaak op jou uiten.

Samenwerken is ook erg belangrijk in dit vakgebied

Als je in dit vakgebied gaat werken is samenwerken ook enorm belangrijk. Je moet altijd met het hele team samenwerken. Het kan best gebeuren dat er een situatie ontstaat waarbij je hulp goed kan gebruiken. Daarnaast zal de situatie ook weleens andersom voorkomen en is het prettig als je weet te zorgen voor een gepaste oplossing. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten die soms nodig zijn. Om ervoor te zorgen dat het vrijwel altijd goed afloopt, is het dus belangrijk dat je iemand anders zijn hulp inschakelt wanneer dit nodig is. Je werkt met mensen die vaak gedragsproblemen hebben wat soms nog best moeilijk kan zijn, op die momenten schakel je dan een collega in. De samenwerking is dan dus heel erg belangrijk.


www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0