· 

Hoe kun je verantwoord zonnebanken zonder te verbranden?

Hoe kun je verantwoord zonnebanken zonder te verbranden?

 

De zonnebank is vandaag de dag nog steeds de manier om een mooie bruine kleur te behouden in de Nederlandse winter. Helaas schijnt de zon maar weinig in die maanden, en ook al zou je veel beten begeven alsnog is het vrijwel onmogelijk om een mooi tintje te behouden. Enfin, daar is de zonnebank dus voor. Er zijn de laatste jaren enkele berichten naar buiten gekomen over het gebruik van de zonnebank met een negatieve toon. Sommige mensen zijn daar enigszins verontrust door en gebruiken de zonnebank minder of zelfs helemaal niet. Wat ons betreft is dit absoluut niet nodig. Zonnebanken kan verantwoord, je moet alleen wel een aantal voorzorgsmaatregelen in acht nemen en niet als een roekeloze beginner direct 7 dagen in de week uren onder de zonnebank liggen. In dit artikel geven we je wat tips om je op weg te helpen.

 

Veilig zonnebanken doe je zo

 

Bij een eerste keer zonnebank, wil je dus sowieso niet te hard van stapel lopen. Daarbij is het aan te bevelen om eerst na te gaan welke huid type je hebt. Er zijn globaal gesproken 4 huidtypes te onderscheiden. Indien jij enorm snel verbrand, denk bijv. aan mensen met rossig haar en sproetjes, deze mensen dienen extreem voorzichtig om te gaan met de zonnebank. Mensen met een lichtere huidtype, types 1 en 2, zouden dus idealiter langzaam opbouwen. Je kunt in de zonnestudio altijd advies vragen van medewerkers wat zij zouden aanbevelen voor jouw specifieke situatie. 

 

Houd ook zeker enkele dagen tussen sessies om je huid voldoende tijd te geven. Te snel achter elkaar zonnebanken is een beginners fout die wij veel zien. Daarbij wil je als beginner zeker nog geen gebruik maken van bronzers. Het is aan te raden om eerst zonder hulpmiddelen een aantal sessies te ondergaan en aan te kijken. 

 

Zodoende kun ook jij verantwoord en relatief snel bruin worden zonder een risico te lopen te verbranden. 

www.weetjedat.nl Blog Feed

Waarom zelf je auto wassen beter is voor je portemonnee (do, 18 jul 2024)
>> meer lezen

Wat is IT Asset Disposition? (Fri, 05 Jul 2024)
>> meer lezen

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (Sat, 15 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0