· 

Wat moet je weten over de aanschaf van een kredietkaart?

kredietkaart

Als je een kredietkaart wilt gaan aanschaffen is het handig om daar van te voren een aantal dingen over te weten. Zo zijn er voordelen voor een kredietkaart die goed zijn om te weten, maar er zijn ook een aantal nadelen die handig zijn om te weten. Ook is het fijn om te weten hoe een kredietkaart nou precies werkt. 

Hoe een kredietkaart precies werkt

Een kredietkaart werkt anders dan een normale bankrekening. Bij je kredietkaart krijg je een maandelijks limiet wat je uit kunt geven. Bij veel gevallen is dit limiet op 2500 euro gesteld. Je kunt dan kopen tot aan dat limiet en hoeft dat pas aan het einde van de maand te betalen. Vaak wordt dat geld automatisch van je bankrekening afgehaald. Als je het graag nog meer wilt verspreiden kun je dit aanvragen bij je kredietmaatschappij. Vaak moet je dan wel rente betalen om dit te mogen doen.

Voordelen van een kredietkaart

Er zijn meerdere voordelen aan een kredietkaart. Het grootste voordeel is vaak dat je het pas later hoeft te betalen. Een ander voordeel is dat je over de hele wereld met een kredietkaart kunt betalen. Je hoeft dan zelf geen geld te wisselen als je in een ander land bent. 

Ook zie je vaak dat als je in het buitenland bijvoorbeeld een auto wilt huren, dat je dan een kredietkaart moet opgeven als borg. Op die manier hoef je van te voren geen geld te geven wat je dan achteraf weer terug krijgt, maar wordt er alleen borg van je kredietkaart gehaald als je schade hebt gemaakt met de auto.

Nadelen van een kredietkaart

Er zijn ook nadelen aan een kredietkaart. Zo moet je vaak jaarlijks betalen voor je kredietkaart. Soms kun je wel een gratis kredietkaart krijgen, maar dan moet je meestal na een bepaalde periode ook voor deze kredietkaart gaan betalen. Lees ook even de tips van de Consumentenbond

www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0