· 

Een auto huren op Curaçao

waar kun je een auto huren op het eiland Curacao?

Curaçao is een uitstekende bestemming voor een strandvakantie in de Caraïben, maar niet alleen dat!  Je kan er genieten van een prachtige natuur, spannende dingen beleven, talrijke familieattracties bezoeken en er interessante cultuur-historisch plekjes ontdekken.

Een compact eiland waar héél wat valt te beleven.

Een van de grootste trekpleisters op Curaçao zijn natuurlijk haar prachtige stranden waar je kan genieten van de zon en een zacht briesje of kan deelnemen aan tal van leuke wateractiviteiten.  Het eiland is trouwens één van de toppers bij duikers en snorkelaars.  

Curaçao telt twee Nationale Parken waar je de grote variëteit aan fauna en flora die het eiland te bieden heeft kan ontdekken.  Deze parken kunnen eventueel worden bezocht met een mountainbike, via een safaritocht of met je eigen huurwagen.  Curaçao staat bekend om haar plantages en historische koloniale plantagehuizen.  Haar havens waren een middelpunt van handel over zee en om ze te beschermen werden er grote, versterkte forten opgetrokken.  Deze bieden een prachtig zicht over het eiland en de zee.

 

Tip: Ontdek Curaçao. Geniet in een huurauto die jou het best past.

 

De Curaçaose keuken is een smeltkroes van keukenstijlen met culinaire invloeden van over de hele wereld.  Van duur en gesofisticeerd tot goedkoop een streetfood; iedereen vindt er wel wat lekkers.

 

Op Curaçao valt er véél te beleven.  Je kan er het Aquarium bezoeken en er met de dolfijnen zwemmen, een wandeltocht maken en luisteren naar verhalen van weleer tijdens een bezoek aan de “Hato Grotten”.  Het is er ook leuk om te mountainbiken en paard te rijden of deel te nemen aan één van de jaarlijkse festivals zoals Carnaval, het Jazzfestival, Salsa tours en de Regatta.  Het eiland telt ook vele artiesten en kunstgalerijen en je kan er een “glaasje Curaçao blauw” proeven in het Chobolobo Landhuis.  

 

Waarom een wagen huren in Curaçao?

Zoals je al hebt gemerkt valt er op Curaçao van alles te doen en te bezoeken en omdat het eiland relatief klein is, is het ideaal om zelf op pad te gaan.  Maar het kan best een uitdaging zijn om je voort te bewegen op het eiland. Taxi's zijn er duur en het openbaar vervoer erg gelimiteerd.  Er zijn ook wel pendeldiensten die een aantal keren per dag of per week pendelen tussen hotels en enkele grotere trekpleisters op het eiland, maar dan ben je natuurlijk helemaal afhankelijk van hun schema.   Wanneer je dus het eiland wil doorkruisen op je eigen tempo en ook enkele minder gebruikelijke plaatsen wilt bezoeken, of ’s avonds genieten wil van een intiem dinertje op bijvoorbeeld de Pietermaai, dan kan je best een auto huren.  Op het vliegveld zijn er tal van bedrijven die auto’s verhuren, maar het is best om je wagen vooraf via het internet te boeken.

 

Uitgelicht: Auto Huren op Curacao - de goedkoopste, vanaf € 18 euro per dag

 

De wegen op Curaçao zijn kronkelige en smal en het landschap vrij heuvelachtig; je kiest dus best voor een compacte wagen.  Let ook op voor diefstallen en laat er nooit wat waardevols in je auto achter.

 

www.weetjedat.nl Blog Feed

Waarom zelf je auto wassen beter is voor je portemonnee (do, 18 jul 2024)
>> meer lezen

Wat is IT Asset Disposition? (Fri, 05 Jul 2024)
>> meer lezen

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (Sat, 15 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0