· 

Hoe zorg je voor het beste internet in huis?

beste internet

In de huidige digitale samenleving gaan veel zaken via het internet. Het vele thuiswerken vanwege de corona crisis. De online bestellingen die geplaatst worden. De bankzaken die via internet bankieren geregeld worden en noem zo maar op. Daarom is het van belang dat we thuis gebruik kunnen maken van een goede internetverbinding. Er zijn echter nog veel mensen die dit niet hebben. Daarom delen wij wat tips voor een goede internetverbinding in je huis. Ook vertellen we je wat over glasvezel internet. Wat is dit precies? En hoe kom je eraan?

De wifi router

Veel mensen denken hier misschien niet bij na, maar een slechte internetverbinding kan vaak liggen aan de locatie van je wifi router. Staat deze bijvoorbeeld ver van je werkplek af? Staan er elektronische apparaten voor of naast die het signaal van de router kunnen verstoren? Check dit eens bij jezelf en zet je router eens op een open plek. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat je internet een stuk sneller wordt.

Wifi extender

Als je deze problemen inderdaad ervaart, omdat je wifi router in de woonkamer staat en jij bijvoorbeeld in de slaapkamer werkt, dan kan het signaal makkelijk verstoort worden door al die muren. Is het niet mogelijk om de wifi router te verplaatsen? Schaf dan een wifi extender aan. Deze kun je in een van de stopcontacten van je slaapkamer plaatsen. Deze extender vangt het signaal op van de wifi router en zendt weer een krachtiger signaal uit in je slaapkamer. Waardoor je ook op je slaapkamer kunt genieten van snel internet.

Glasvezel internet

Als al deze trucjes niet werken dan is er misschien wat mis met het internet zelf. Als een goede internetverbinding voor jou essentieel is, dan is het misschien verstandig om over te stappen naar een provider die glasvezel internet aanbiedt. Glasvezel is een nieuwe vorm van internet die razendsnel snel werkt, wel 10 Gbit/s. Glasvezel internet is een gehele kabel die nieuw aangelegd moet worden. Dit wordt gedaan door professionals en hoef je uiteraard niet zelf te doen.

 

Omdat glasvezel internet wordt tegenwoordig per wijk/gebied wordt aangelegd. Omdat het tamelijk nieuw is, kan het zijn dat jouw wijk hier nog niet over beschikt. Doe even wat research en check of de glasvezelkabels al bij jouw wijk zijn geïnstalleerd. Zo niet, check dan wanneer dit wel gebeurd. Zodra het ook in jouw buurt gelegd is kun je je eigen glasvezel internet dienst aanvragen.


www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0