· 

Wat is zoekmachine optimalisatie? En waarom is het zo belangrijk?

Wat is SEO

Het kan erg spannend zijn om je eigen bedrijf te beginnen. Maar ook erg leuk. Je brengt je visie die je misschien al jaren in je hoofd hebt zitten, eindelijk tot leven! Er zijn echter veel zaken waarmee je te maken krijgt als je je eigen bedrijf start. Een van de zaken die we vandaag gaan behandelen is zoekmachine optimalisatie. Wat is het? Waarom is het belangrijk? En hoe kun je het regelen voor je eigen onderneming? 

Marketing

Iemand die zijn eigen bedrijf begint is vaak van veel markten thuis. Van het product zelf, tot finance zaken, tot marketing en zoekmachine optimalisatie. Het kan echter heel goed zijn dat je je eigen bedrijf start, maar van bepaalde zaken nog niet zoveel af weet. Zoals zoekmachine optimalisatie bijvoorbeeld. Marketing en zoekmachine optimalisatie zijn - zeker nu - een belangrijk aspect van je onderneming. 

Wat is zoekmachine optimalisatie

De website van je bedrijf behaald een bepaalde positie in de Google zoekresultaten. Deze positie wordt door Google zelf bepaald op basis van hoe relevant Google je website vindt. Zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO genoemd) is een manier waarop je die autoriteit van je website en dus de positie op Google kunt verhogen. Je vraagt je misschien af “Kan ik niet gewoon advertenties kopen?”. Daarop is het antwoord “Ja, tuurlijk kan dat”.

 

Maar het kopen van advertenties op google zet je bedrijf enkel voor een bepaalde tijd bovenaan de zoekresultaten. Als de advertentie verloopt zal je bedrijf weer zakken in de zoekresultaten. Advertenties kopen is dus een middel dat je kunt inschakelen als je je website een extra boost wilt geven. Door middel van SEO kun je op een organische en duurzame manier traffic genereren voor je bedrijf waardoor de positie op Google dus op een natuurlijke manier hogerop komt. 

Uitbesteden

In deze digitale samenleving kan een bedrijf zonder goede SEO niet overleven. Iedereen raadpleegt Google om te vinden wat hij/zij zoekt. Maar wat nou als je er geen verstand van of geen ervaring mee hebt? Wat dan? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Logischerwijs kun je iemand in je bedrijf aannemen die hier wel verstand van heeft, en diegene het werk laten doen. Dit is een prima optie. Wat je ook kunt doen is zoekmachine optimalisatie uitbesteden. Dit laat je dus doen door een extern bedrijf gespecialiseerd in SEO. Zij zijn dag in, dag uit bezig met deze werkzaamheden en daarom dus expert op dat gebied.


www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0