· 

Wat moet je weten over het hosten van een website?

Bij het runnen van een website komen een hoop zaken kijken. Om ervoor te zorgen dat je site zowel uniek is ingericht als snel is, is het belangrijk dat de basis van de site in orde is. Een goede hosting behoort dan ook tot de basis van een website. In dit artikel wordt er wat meer informatie gegeven over hoe het hosten van een website precies werkt.

Een groot netwerk aan sites

Er zijn verschillende varianten van hosting. Een van de meest voorkomende varianten is degene waarbij er meerdere sites gebruik maken van een host. Doordat er meerdere sites gebruiken maken van een host, is de prijs ook aanzienlijk lager. Wel is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke risico’s. Zo heb je een beperkt aantal geheugen op een gedeelde host en voldoet een gedeelde host vaak niet voor het runnen van een druk bezochte webshop/website. Daarnaast kunnen storingen die optreden bij een andere gebruiker van het netwerk zorgen voor problemen. Gelukkig worden dergelijke problemen direct opgelost en kun je meestal snel weer aan de slag.

Een eigen server

Naast dat je ervoor kunt kiezen om deel te nemen aan een groot netwerk, kan je er ook voor kiezen om een private server aan te schaffen. Hierbij maak alleen jij gebruik van het netwerk en ben je dus niet afhankelijk van wat anderen doen. De kosten van een private server zijn hoger dan een gedeelde server, maar daar krijg je ook veel voor terug. Zorg er wel voor dat je de server ‘huurt’ bij een betrouwbaar bedrijf. Als je zelf weinig verstand hebt van servers is het verstandig om in zee te gaan met een bedrijf met een goede bereikbaarheid. Indien je tegen problemen oploopt, kunnen zij jou helpen. 

Is het onderhouden van een server intensief?

Veel mensen denken dat het tijdrovend is om een server te onderhouden. Echter, wanneer je deze huurt bij een betrouwbaar bedrijf, hoef je hier nauwelijks wat aan te doen. Als je beschikt over enige basiskennis kan je al uit de voeten met de meeste servers. Om tot deze kennis te komen, kun je gebruik maken van diverse netwerken. Het meest eenvoudige is om je in te lezen via het internet. Zo zijn er diverse sites die je kunnen voorzien van de benodigde informatie. 

Koop een goed domein

Als je een eigen website wilt beginnen is het allereerst van belang dat je zorgt voor een goed domein. Een domeinnaam kopen kan je bij verschillende bedrijven doen. Over het algemeen is het slim om de domeinnaam rechtstreeks te kopen bij de partij waarbij je ook gebruik wilt maken van de server. Dit wordt door de meeste gezien als het eenvoudigst. Mocht je een domeinnaam willen kopen omdat je er in de toekomst wat mee wilt doen, dan maakt het niet erg veel uit waar je de domeinnaam koopt. Houd er wel rekening mee dat je ze maar een beperkte tijd in je bezit hebt als je niet verlengd. 

 

www.weetjedat.nl Blog Feed

De productie van hooi: een essentieel onderdeel van de landbouw (za, 15 jun 2024)
>> meer lezen

Wat betekenen de codes bij Velux dakramen? (Wed, 12 Jun 2024)
>> meer lezen

Wat is high tack kit? (Mon, 10 Jun 2024)
>> meer lezen

Recreatie op het water: avontuur en vrijheid (Sun, 02 Jun 2024)
>> meer lezen

De psychologie achter kunstvoorkeuren (Sat, 11 May 2024)
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0